today-is-a-good-day
19 C
Athens

O K.Μπακογιάννης με τον Επίτροπο Χρ.Στυλιανίδη για Προγράμματα Εκπαίδευσης της Κομισιόν

Τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα συνάντησε χθες το απόγευμα ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων περπατώντας μαζί του στην πόλη είχε την ευκαιρία να του παρουσιάσει το σχέδιο του για την Αθήνα. Άλλωστε οι δύο άντρες γνωρίζονται καλά και έχουν συνεργαστεί τα προηγούμενα χρόνια για θέματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου.

Παράλληλα, συζήτησαν για τα προγράμματα στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση των προσφύγων, η έλλειψη της οποίας ευνοεί φαινόμενα ριζοσπαστικοποίησης και φονταμενταλισμού. Προγράμματα που εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Προσφυγικού στην Ευρώπη.

«Το μίσος αντιμετωπίζεται και νικιέται μόνο με την Παιδεία» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων στον Ευρωπαίο Επίτροπο στον οποίο πριν από λίγες ημέρες απονεμήθηκε μία ακόμα διεθνής αναγνώριση του έργου του. Συγκεκριμένα, η Ισπανική πόλη Γκερνίκα τον τίμησε για την ευρωπαϊκή ανθρωπιστική βοήθεια με το «Βραβείο Ειρήνης και Συμφιλίωσης» για τη μεγάλη προσφορά του στην προώθηση αυτών των δύο οικουμενικών αξιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ