today-is-a-good-day
19.9 C
Athens

Ο Γ.Μπρούλιας νέος δήμαρχος της Αθήνας

Με 18  ψήφους από τα μέλη – δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Καμίνη, εξελέγη πριν λίγη ώρα νέος δήμαρχος της Αθήνας, ο Γιώργος Μπρούλιας. Ο κ. Μπρούλιας που μέχρι σήμερα ήταν αντιδήμαρχος καθαριότητας, θα είναι ο «μεταβατικός» δήμαρχος της πρωτεύουσας και θα παραδώσει την 1η Σεπτεμβρίου το δήμο στον εκλεγέντα από τις εκλογές της 26ης Μαίου. Ο κ. Μπρούλιας εξελέγη στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα όπως ορίζει ο νόμος και υπερίσχυσε του νυν προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Επαμεινώνδα  Λαμπρακάκη που είχε θέσει επίσης υποψηφιότητα και έλαβε επτά ψήφους. Στη ψηφοφορία υπήρξε και ένα άκυρο. Η εκλογή νέου δημάρχουδρομολογήθηκε μετά την παραίτηση την περασμένη βδομάδα του Γιώργου Καμίνη. Ο κ. Καμίνης παραιτήθηκε, όπως ορίζει ο νόμος προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.

«Ύψιστη τιμή και πολύ μεγάλη ευθύνη» χαρακτήρισε ο Γιώργος Μπρούλιας, τη σημερινή εκλογή του από τα μέλη – δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Καμίνη, στη θέση του δημάρχου Αθηναίων. «Είμαι σίγουρος ότι, με τη συνεργασία όλων, θα καταφέρουμε να σταθούμε, στην τελική ευθεία, αντάξιοι συνεχιστές της βαριάς παρακαταθήκης της δημαρχίας του Γιώργου Καμίνη», τόνισε στην πρώτη δήλωση του ως δήμαρχος.
Ο κ. Μπρούλιας  εξελέγη στην ειδική συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην πόλη – Γ. Καμίνης», μετά την παραίτηση του κ Καμίνη για να θέσει υποψηφιότητα για το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Μπρούλιας είναι 40 χρόνων. Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1978. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κολωνό. Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «Δικαίωμα στην πόλη – Γ.Καμίνης» το 2010 και επανεξελέγη το 2014. Πρωτοεξελέγη διαμερισματικός σύμβουλος στο 4ο Διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων το 2006. Από το 2011 έως το 2014, ως δημοτικός σύμβουλος διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Από το 2014 έως το 2016 ορίστηκε από τον Γιώργο Καμίνη, αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Αθηναίων.
Από το 2016 έως και σήμερα είναι αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αθηναίων. Από το 2007 είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Τέλος, είναι παντρεμένος με την Αλεξία Παναγιωτοπούλου και έχουν ένα αγοράκι 2,5χρόνων. Η θητεία του ιδίου και της δημοτικής αρχής λήγει την 31η Αυγούστου 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ