today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Χ.Γιαννούλης: Δεν έχουμε υποχρεώσεις από το παρελθόν

“Δεν έχουμε υποχρεώσεις από το παρελθόν και δε δημιουργούμε υποχρεώσεις. Θα σηκώσουμε το βάρος της δικής μας πρότασης για το μέλλον”, δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OpenTV.
Ο κ. Γιαννούλης επισήμανε ότι αυτή την περίοδο η επικαιρότητα διέπεται από ένα πάρα πολύ μεγάλο φορτίο παραπληροφόρησης, ή κακής πληροφόρησης. “Δεν ξέρω αν γίνεται με δόλο. Ακούς τα πιο απίθανα πράγματα και πρέπει να αποδεικνύεις διαρκώς ότι δεν είσαι ελέφαντας” είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι “η Κεντρική Μακεδονία έχει πολλά στοιχήματα για το μέλλον και εμείς δεν μπορούμε να μπούμε σε μία αδιέξοδη αντιπαράθεση, με μία επικοινωνιακή φούσκα, δηλαδή τον κύριο Τζιτζικώστα, που κρατάει 9 χρόνια και να παραβλέψουμε το μέλλον”.
Με αφορμή την επίσκεψή του στις φυλακές Διαβατών, στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και στο κέντρο του ΚΕΘΕΑ για εξαρτημένους κρατούμενους από ουσίες, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Κοιτάμε Μπροστά”, αναφέρθηκε στην τεράστια ελπίδα που συνάντησε εκεί από τους κρατούμενους: “Ξέρετε τι ελπίδα υπάρχει εκεί μέσα; Όταν σου λένε άνθρωποι 50 χρονών ότι μπαίνουν στο σχολείο, θα βγουν και θα κατακτήσουν και πάλι τη ζωή τους; Αυτό είναι ανεξάντλητη δυναμική που θα μπορούσε να γίνεται με την αυτοδιοίκηση παρούσα”, είπε.
Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για το αν θεωρεί ότι μπορεί να “σηκώσει” αυτό το αυτοδιοικητικό βάρος που χρεώνεται στην παρούσα συγκυρία, ο κ. Γιαννούλης, απάντησε ότι “το σηκώνει ήδη”, αφενός λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες, αφετέρου παρουσιάζοντας προτάσεις που αφορούν τη ζωή τους μεσοπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα. “Εγώ αναγνωρίζω ότι υπάρχει μια συναισθηματική φόρτιση, η οποία όμως δεν εκφράζεται από την πλειοψηφία πετώντας ποτήρια και απειλώντας με βία. Μάλιστα, θεωρώ ότι προσβάλει ένα σημαντικό ποσοστό που διαφωνούν και συναισθηματικά και πολιτικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, να εκπροσωπούνται στη δημόσια συζήτηση από τους τρεις, πέντε, δέκα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ