today-is-a-good-day
19 C
Athens

“Δυστυχώς Δικαιώθηκα…” O Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στο ThePresident

Πριν από 20 χρόνια είχα γράψει ένα άρθρο στο «ΠΑΡΟΝ» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είχε αρχίσει ήδη να μεταλλάσσεται (ο τίτλος ήταν ενδεικτικός: «Η κοινωνική Ευρώπη πέθανε…ζήτω η Ευρώπη των τραπεζιτών»). Όντας ευρωβουλευτής έβλεπα εκ των έσω, ότι το όραμα της Κοινωνικής Ευρώπης, για ίσες ευκαιρίες για όλους στην Εργασία, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στον Πολιτισμό, χάνεται.

Του Νικήτα Κακλαμάνη

Οι Τράπεζες και οι τραπεζίτες αποκτούσαν το «πάνω χέρι» και μετέτρεπαν την Ευρώπη σε ένα κλειστό κλαμπ των ολίγων, όπου οι λαοί θα περνούσαν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Δυστυχώς και το λέω με κάθε ειλικρίνεια οι εξελίξεις με δικαίωσαν.

Τα οικονομικά συμφέροντα κυριάρχησαν, αφού κατάφεραν και επέβαλλαν αυτή την εικοσαετία άβουλους ηγετίσκους αντί Πραγματικών Ηγετών.

Για να καταλάβει κάποιος τη διαφορά πολιτικών προσωπικοτήτων:

Τότε:  Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ντε Γκωλ, Αντενάουερ, Φρανσουά Μιτερράν, Χέλμουτ Κολ, Βίλυ Μπράντ

Τώρα: Άνγκελα Μέρκελ, Εμμανουέλ Μακρόν, Τερέζα Μέι.

Χάος.

Το αποτέλεσμα των κοινωνικών ανισοτήτων, που συντελέστηκε από το 1999 ως το 2019,  έμελλε να προκαλέσει την έκρηξη του ακραίου λαϊκισμού, ο οποίος πλέον εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε κάθε γωνιά της ηπείρου μας.

Ξαναγυρνώ στο 1998. Για τις απόψεις μου εκείνης της εποχής «βαφτίστηκα» από κατ’ επάγγελμα «δημοκρατικούς» και «προοδευτικούς» ως «Λεπέν της Ελλάδας».

Σήμερα, πολλοί από τους ίδιους ανθρώπους «κρούουν τον κώδωνα» για την εκρηκτική άνοδο των ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη.

Επιδεικτικά ξεχνούν, τι έλεγαν πριν από 20 χρόνια. Δεν κοιτούν καν στον καθρέπτη και ανερυθρίαστα κάνουν ως και τους καθοδηγητές για το πώς θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του εθνολαϊκισμού!

Η Πατρίδα μας σε τούτες τις ιστορικές συγκυρίες τυχαίνει να βρίσκεται σε ένα διπλό κρίσιμο σταυροδρόμι.

Το ένα είναι γεωγραφικό, αφού η Ελλάδα ενώνει τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Αφρική, Ασία). Έχει επομένως τεράστια γεωστρατηγική αξία, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, με την παρουσία της Τουρκίας και τον  φυσικό πλούτο, που κρύβεται στο Αιγαίο.

Θυμίζω ακριβώς εδώ τι έγραφα στο  «ΠΑΡΟΝ»:

«Οι «ευαισθησίες» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» είναι το προκάλυμμά και από πίσω βρίσκονται οι συναλλαγές και τα οικονομικά οφέλη. Και εμείς συνεχίζουμε να επικαλούμαστε το «Διεθνές Δίκαιο». Τα πράγματα όμως είναι απλά: ολόκληρη η περιοχή τίθεται υπό Νατοικό έλεγχο, με στρατιωτική παρουσία στα Σκόπια, την Αλβανία, τη Βοσνία, το Κόσοβο και «διάθεση παρέμβασης» στο Αιγαίο και (σύντομα) στη Δυτική Θράκη. Το σκηνικό του επόμενου αιώνα μιας Ελλάδας «επαίτη» που θα εκλιπαρεί για «προστασία» από την αποθρασυνόμενη Τουρκία, έχει στηθεί μετά την τουρκική εισβολή στη Κύπρο και «ανδρώθηκε» με τους εγκληματικούς χειρισμούς των ελληνικών κυβερνήσεων σε περιπτώσεις όπως π.χ. των Υμίων και των S-300. Ο υποχωρών θα υποχωρεί πάντα, όσο μάλιστα ο προκαλών θα συνειδητοποιεί ότι κάτι τέτοιο δεν του κοστίζει τίποτε. Η «ΝΑΤΟποίηση των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προχωρεί δυναμικά, όσο οι ηγεσίες χωρών, όπως π.χ. της Ελλάδος δεν συνειδητοποιούν ότι η «εποχή Πιουριφόι» έπρεπε να είχε λήξει προ πολλού, αφού περιθώρια άλλων υποχωρήσεων δεν υπάρχουν…».

Το δεύτερο είναι πολιτικό. Η Χώρα- με ευθύνη της κάθε Ελληνίδας και Έλληνα- από το 2015 κυβερνάται από μία παρέα -πρώην πλέον- ακροαριστερών, η οποία αποδεικνύει καθημερινά, ότι δεν έχει πολιτικές και εθνικές αντιστάσεις.

Δύο από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι:

  1. Το δημοψήφισμα του 2015, που το «όχι» έγινε «ναι» με ταχυδακτυλουργικό τρόπο από τον κ. Τσίπρα μέσα σε ένα βράδυ.
  2. Η ντροπιαστική συμφωνία των Πρεσπών, όπου ξεπουλήθηκε από τον κ. Τσίπρα το όνομα, η γλώσσα και η εθνότητα της Μακεδονίας μας αντί της μη περικοπής των συντάξεων!

Η Πατρίδα μας βρίσκεται, λοιπόν, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι ευρωεκλογές, που πλησιάζουν γοργά είναι σημαντικές.

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι το διακύβευμα για τη Χώρα είναι μεγάλο. Δεν πρέπει να επαναληφθεί το ολέθριο λάθος του 2009, όταν ο Ελληνικός Λαός παραπλανήθηκε από τον ΓΑΠ και δεν άκουσε  τις προειδοποιήσεις του Κώστα Καραμανλή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα Μνημόνια.

Όπως δεν πρέπει να επαναληφθεί το επίσης τεράστιο σφάλμα του 2014, όταν ξεγελάστηκε για δεύτερη φορά από τον Αλέξη Τσίπρα, μη πιστεύοντας τον Αντώνη Σαμαρά, με θλιβερή κατάληξη την επιβολή capital controls σε μέλος της .Ε.Ε. !

Η ΝΔ με αρχηγό πια τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεδιπλώνει ξεκάθαρα το σχέδιο της επόμενης μέρας. Ένα σχέδιο, που βασίζεται στους άξονες:

-Ανάκτηση της Εθνικής Αξιοπρέπειας και Σεβασμού σε διεθνές επίπεδο (όχι άλλες Πρέσπες)

-«Μαχαίρι» στους αβάσταχτους φόρους, που έχουν «πνίξει» την οικονομία (βαθιά περικοπή του ΕΝΦΙΑ)

-Ασφάλεια για όλους τους Πολίτες (χωρίς άβατα τύπου Εξαρχείων)

Πρόκειται για απλά πράγματα, που με δεδομένο, ότι θα γίνουν πραγματικότητα θα συντελέσουν τα μέγιστα, ώστε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να αισθανθούν πάλι μετά από 10 χρόνια μνημονίων, υπερήφανοι και με πίστη για να αρχίσουν να δημιουργούν.

Συμπέρασμα: Στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λάβει το μήνυμα, ότι η «πρώτη φορά αριστερά» δεν πρόκειται ποτέ ξανά να έχει δεύτερη ευκαιρία για να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, οικονομικό, ηθικό). Στις βουλευτικές εκλογές δε, που θα ακολουθήσουν θα πρέπει να τους δοθεί το τελειωτικό χτύπημα…

*Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι Αντιπρόεδρος Βουλής, βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ