today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ο Πιερ Καρντέν στο Μουσείο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης

Το Μουσείο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης θα διοργανώσει από το καλοκαίρι μεγάλη αναδρομική έκθεση του έργου του Γάλλου Πιερ Καρντέν, η οποία θα επιμείνει στον αβάν-γκαρντ χαρακτήρα του σχεδιαστή και στην επιρροή του πέρα από τον χώρο της μόδας.

Η έκθεση οργανώνεται χρονολογικά και θα παρουσιάσει 170 αντικείμενα από τη δεκαετία του 1950 έως τις μέρες μας, συγκεκριμένα κομμάτια υψηλής ραπτικής και πρετ-α-πορτέ αλλά και αξεσουάρ, φωτογραφίες και ταινίες. Θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Ιουλίου έως τις 5 Ιανουαρίου 2020, ανακοίνωσε το Μουσείο.

“Στο Μουσείο Μπρούκλιν θέλουμε να διηγηθούμε ιστορίες πρωτοπόρων που προέρχονται από το σύνολο του κόσμου των τεχνών, και αυτό ακριβώς είναι ο Πιερ Καρντέν”, δήλωσε η Αν Πάστερναρκ, η διευθύντρια του μουσείου. “Η προσέγγισή του όσον αφορά τη μόδα και τις επιχειρήσεις, στραμμένη πάντα στο μέλλον, δημιούργησε σε μόνιμη βάση νέες τάσεις και νέες πρακτικές στον τομέα του”, πρόσθεσε η Πάστερναρκ, “και αυτό τον έκανε έναν από τους σχεδιαστές της γενιάς του με τη μεγαλύτερη επιρροή”.

Εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε πως το μουσείο ήταν σε επαφή με τον ίδιο τον Πιερ Καρντέν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της έκθεσης.

Ο γάλλος σχεδιαστής είναι γνωστός για την έλξη του για το διάστημα και το μέλλον, ριζωμένη από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, την οποία απεικόνισε με το φόρεμά του Cosmos ή με τα ολόσωμα ριγέ κορμάκια κάτω από κοντές ιδιότυπες φούστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ