Σ.Αναγνωστοπούλου: Να ενεργοποιηθεί η Διεθνής Ομάδα Ειδικών για τις εμπορικές ονομασίες

1015
ΑΠΕ

Σύσκεψη με θέμα τη σύσταση Διεθνούς Ομάδας Ειδικών που προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών (άρθρο 1, παρ. 3) για το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, σημάτων και επωνυμιών, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, ζήτησε από τους συμμετέχοντες η «Διεθνής Ομάδα Ειδικών να ενεργοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαΐου». Σε αυτή θα μετέχουν εμπειρογνώμονες σε θέματα διεθνούς εμπορικού δικαίου, σημάτων και ονομασιών, όπως ενημέρωσε η κ. Αναγνωστοπούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επισημαίνεται, παράλληλα, όπως προβλέπεται από το άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο θ, οι επιχειρηματικές κοινότητες Ελλάδας και «Βόρειας Μακεδονίας» ενθαρρύνονται να θεσμοθετήσουν και να ξεκινήσουν έναν ειλικρινή και δομημένο διάλογο σε πνεύμα συναντίληψης, στο πλαίσιο πάντα του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αναλυτικά ενημερωτικά σημειώματα, που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των ζητημάτων που αφορούν τις εμπορικές ονομασίες (commercial names), τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες (trademarks και brandnames), όπως σημειώνεται.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και εκπρόσωποι του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, του ΕΦΕΤ και του Οργανισμού ΕΛΓΟ-Δήμητρα.