today-is-a-good-day
19 C
Athens

Brexit: Δεύτερο δημοψήφισμα ζητούν οι Εργατικοί

Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε ως προς το Brexit είναι η διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος, δήλωσε ο Τζον ΜακΝτόνελ, αρμόδιος για την Οικονομία, του Εργατικού Κόμματος.

«Τώρα αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο, (η Τερέζα Μέι) κινδυνεύει να καταστρέψει την οικονομία εάν δεν προσέξουμε, άρα αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε μία θέση με την οποία … πρέπει να μπλοκάρουμε μία έξοδο χωρίς συμφωνία, πρέπει να μπλοκάρουμε μία ανεύθυνη συμφωνία, άρα ο μόνος δρόμος που έχει μείνει τώρα – ο μόνος δρόμος- είναι να επιστρέψουμε στον λαό», είπε.

Νωρίτερα, ο Κιρ Στάρμερ, αρμόδιος του Εργατικού Κόμματος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ότι η συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit πρέπει να τεθεί προς έγκρισιν σε δεύτερο δημοψήφισμα, εάν αυτή υπερψηφιστεί από το Κοινοβούλιο.

Ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η επιλογή στο δεύτερο δημοψήφισμα θα πρέπει να είναι ανάμεσα στην παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την αποχώρηση με βάση μία «αξιόπιστη συμφωνία» που θα έχει την υποστήριξη του Κοινοβουλίου.

Εάν η συμφωνία της πρωθυπουργού εγκριθεί, αυτή η συμφωνία πρέπει να τεθεί προς έγκρισιν σε δημόσια ψηφοφορία, δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ.

Χθες, το Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, εάν οι βουλευτές απορρίψουν το εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ