today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Mercedes SLC, το μοντέλο που άλλαξε τον ρου της ιστορίας στην κατηγορία των roadster από το 1996

Όταν η SLK εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως μοντέλο παραγωγής το 1996, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς τότε γεννούσε μια ειδική κατηγορία στο χώρο του αυτοκινήτου, τη roadster. Ήταν τότε που η Mercedes για πρώτη φορά δημιουργούσε ένα roadster που συνδύαζε οδηγική απόλαυση, μεγάλη άνεση και στιβαρότητα στον δρόμο. Επιπλέον, η SLK ήταν το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποίησε έντονα χρώματα, όπως το κίτρινο, ξεκινώντας έτσι μια νέα πορεία χρωμάτων στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας για αυτοκίνητα ευρύτερης παραγωγής.

Στην ανάμνηση αυτής της παγκόσμιας πρεμιέρας,η γερμανική εταιρεία θα βγάλει στους δρόμους μια τελική έκδοση που θα ακούει στο όνομα SLC (η SLK έχει αλλάξει πλέον όνομα) και θα είναι διαθέσιμη και αυτή στο κίτρινο χρώμα. Το εσωτερικό είναι πολυτελές, με το δέρμα Nappa σε μαύρο και ασημί χρώμα να κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλο το εσωτερικό. Άλλωστε ένα από τα κύρια στοιχεία του μοντέλου είναι ο εντυπωσιακός συνδυασμός χρωμάτων στα σπορ καθίσματα, στην πόρτα και στα πλαίσιά της. Υπάρχει παράλληλα και η χρήση δερμάτινων ινών από ανθρακονήματα στα προσκέφαλα και το επάνω μέρος των καθισμάτων, καθώς και στο ταμπλό.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο μοντέλο, βλέπουμε πως μετά την κυκλοφορία το 1996, η SLK σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για την Mercedes. Ο σχεδιασμός έγινε αφετηρία για τον σχεδιασμό πολλών άλλων μοντέλων τόσο στην εταιρεία όσο και στις άλλες μάρκες. Τον Ιανουάριο του 2011, η Mercedes παρουσίασε την τρίτη γενιά μοντέλων. Από τον Απρίλιο του 2016 η SLΚ αλλάζει όνομα και γίνεται SLC και εμφανίστηκε ως μια περαιτέρω εξέλιξη του μοντέλου, τόσο τεχνικά όσο και οπτικά. Οι πωλήσεις του μοντέλου σε όλο το διάστημα της παραγωγής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με τις πωλήσεις να βρίσκονται άνω των 710.000 μονάδων.

Το ιστορικό του μοντέλου, με μια ματιά, περιλαμβάνει το 1994 μελέτες για τη δημιουργία του τόσο στα σχεδιαστικά εργαστήρια του Τορίνου και του Παρισιού, το 1996 παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνου ενώ το 2000 έγινε πλήρης αναβάθμιση του μοντέλου (SLK). Η δεύτερη γενιά κέρδισε τα βλέμματα των επισκεπτών στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2004, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα (2008) πραγματοποιήθηκε face lift για περαιτέρω τόνωση των πωλήσεων. To 2011 παρουσιάστηκε η τρίτη γενιά του SLK (R 172) ενώ το 2016 υπήρξε ενημέρωση από την εταιρεία ότι το μοντέλου μετονομάστηκε σε SLC. Φέτος, αναμένεται να υπάρξει η έναρξη των ειδικών μοντέλων της τρίτης γενιάς, όπως αυτής της Mercedes SLC Final Edition.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ