today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει το δρόμο για δημιουργία ενιαίου προοδευτικού μετώπου

Ο διάλογος με τις αριστερές και τις προοδευτικές δυνάμεις στη βαση προγραμματικών συγκλίσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ, που διεξήχθη υπό τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στη συνεδρίαση επισημάνθηκε πως η Συμφωνία των Πρεσπών λειτούργησε ως καταλύτης ανάμεσα στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, ανοίγοντας τον δρόμο για έναν ουσιαστικό και συντεταγμένο διάλογο με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου προοδευτικού μετώπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο προσεχές διάστημα.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως το πολιτικό στίγμα που θα δοθεί, θα είναι η αντίθεση των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά.

Προγραμματικές συγκλίσεις

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται και η διακήρυξη των ευροεκλογών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τη συνεδρίαση της Κ.Ε που αναμένεται να λάβει χώρα το αργότερο στις αρχές Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης βρισκόταν σε εξέλιξη στη Βουλή η καταμέτρηση των ψήφων της ονομαστικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, το αποτέλεσμα της οποίας χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα θετικό από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για την αποσύνδεση εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις βουλευτικές εκλογές, όσο και για την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ