today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Π.Καμμένος: Οι 3 βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους

«Ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις» ανέφερε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Κανένας από τους τρεις βουλευτές που έγιναν υπουργοί δεν στήριζαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» υπογράμμισε και συνέχισε: «Αναγνωρίζω ότι έπεσα έξω σε ανθρώπους. Στον Τέρενς Κουίκ που τον έκανα δύο φορές υπουργό και δεν είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών».

«Τα πράγματα είναι στημένα. Μου την είχαν στημένη. Η σύγκρουση είναι αληθινή, όπως ήταν και η συνεργασία» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Καμμενος τόνισε ότι δεν περίμενε τη συμπεριφορά του, «ούτε είχε δώσει τέτοια δείγματα κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης».

«Είμαι στενοχωρημένος για τον τρόπο που λειτούργησε απέναντι στους βουλευτές μου και τους εξαγόρασε και το θεωρώ απαράδεκτο. Αλλά δεν έχουν φτάσει οι σχέσεις μας σε αυτό το σημείο που να έχουμε χτυπήματα ‘κάτω από τη ζώνη’. Είναι πολιτικές οι διαφορές μας», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

 

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι ξεκαθάρισε στον Πρωθυπουργό ότι η συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή.

«Μου υποσχέθηκε ότι τη συμφωνία, ότι και να γίνει, δεν θα τη συζητήσουμε πριν τον Μάρτιο και μου είπε να βοηθήσω στην κυβερνητική σταθερότητα. Το σεβάστηκα. Αλλά τον πίεσε η παρουσία της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα και ο Μάρτιος έγινε Γενάρης», είπε.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «προδότης» επεσήμανε ότι «οποιοσδήποτε πολιτικός ενσυνείδητα παραχωρεί τον όρο ‘Μακεδονία’ είναι μέσα στην ικανοποίηση των σχεδίων που προδίδουν την Ελλάδα και την ιστορία της».

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει για κάτι τα χρόνια της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Θα μπορούσα να είχα προλάβει στο θέμα των Πρεσπών και να μην είχα εξαπατηθεί από τον Κοτζιά που είχε προσχεδιάσει ότι έγινε. Εκείνος παρέσυρε τον Πρωθυπουργό. Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα πιο πολύ από τον Κοτζιά.

Οσον αφορά στον καυγά που είχε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κατά τη συνεδρίαση του επεισοδιακού υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Καμμένος είπε:

«Σε εκείνο το υπουργικό ήταν να μην έρθει ο κ. Κοτζιάς. Τελικά ήρθε και μπήκε μέσα – και επειδή είχε τη μύγα – δημιούργησε το θέμα. Φώναζε ότι ο Καμμένος μου στέλνει μηνύματα και άρχισε να εκστομίζει ασυναρτησίες».

 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «λάθος» την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφησε μία περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα. Η παρουσία της με ενόχλησε».

Ερωτηθείς για τις απομακρύνσεις Φίλη και Κοτζιά από την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος τόνισε: «Δεν έχω “φάει” κανέναν υπουργό. Ο πρωθυπουργός, όταν υπήρχε μία σύγκρουση σε επίπεδο συγκυβέρνησης, έπαιρνε από μόνος του τέτοια μέτρα, που έλυναν τα προβλήματα».

Αναφορικά με τη διεξαγωγή εκλογών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι ο Πρωθυπουργός «θα προσπαθήσει να τις κάνει τον Οκτώβριο, αλλά δεν θα μπορέσει να φτάσει μέχρι εκεί».

«Δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος για να μπορέσει να εξαντλήσει την τετραετία ο κ. Τσίπρας. Από την ώρα που ήρθε η συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση, για εμάς, δεν υπάρχει. Εμείς ζητάμε άμεσα εκλογές» είπε.

 

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ