today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ιταλία: Κατάσχεση 2 τόνων κοκαΐνης, αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ

Η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την κατάσχεση στο λιμάνι της Γένοβας (βορειοδυτικά) ποσότητας δύο τόνων και πλέον ανόθευτης κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, που προερχόταν από την Κολομβία και είχε προορισμό την Ισπανία.

Η κατάσχεση αυτή είναι «η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην Ιταλία τα τελευταία 25 χρόνια», τόνισε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας ότι αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας με τις αρχές της Κολομβίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν την 23η Ιανουαρίου, μοιρασμένα σε 60 σάκους στο εσωτερικό εμπορευματοκιβωτίου που είχε φορτωθεί σε πλοίο που απέπλευσε από την Κολομβία. Το πλοίο έκανε ενδιάμεσο σταθμό στη Γένοβα· επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Βαρκελόνη της Ισπανίας, όπου θα εκφορτώνονταν τα ναρκωτικά για να διατεθούν κατόπιν στην ευρωπαϊκή αγορά, κατά την ίδια πηγή.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη άλλη μια μεγάλη κατάσχεση στο λιμάνι Λιβόρνο (Τοσκάνη). Επρόκειτο για ποσότητα 640 και πλέον κιλών κοκαΐνης, αξίας περίπου 130 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ