today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Υπέρ του δικτάτορα Μαδούρο τάχθηκαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική στήριξη παρέσχαν την Πέμπτη στον Νικολάς Μαδούρο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα καταψηφίζοντας το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν απών από τη συνεδρίαση…

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας κατά της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό, η οποία και υπερίσχυσε, ψήφισαν οι: Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης (ΚΚΕ) μη εγγεγραμμένος, ο κ. Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΚΚΕ) μη εγγεγραμμένος, ενώ απείχαν οι κ. Γιώργος Επιτήδιος (Χρυσή Αυγή) μη εγγεγραμμένος, Λάμπρος Φουντούλης (Χρυσή Αυγή) μη εγγεγραμμένος και ο Ελευθέριος Συναδινός (Χρυσή Αυγή) μη εγγεγραμμένος.

Οι ευρωβουλευτές αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό «ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας» και εξέφρασαν «την αμέριστη υποστήριξή τους προς το πρόγραμμά του», σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης που προτάθηκε από κοινού από τις κύριες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η απόφαση εγκρίθηκε με 439 ψήφους, υπέρ, 104 κατά και 88 αποχές.

Υπέρ της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινού προέδρου της Βενεζουέλας ψήφισαν στην Ευρωβουλή ο κ. Νότης Μαριάς από την πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, ο κ. Κώστας Χρυσόγονος από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο κ Γιώργος Κύρτσος, η κυρία Μαρία Σπυράκη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Γιώργος Γραμματικάκης και ο κ. Μιλτιάδης Κύρκος από του Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ