today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

ΚΙΔΗΣΟ: Διχαστικές πρακτικές αποτελούν φλόγα σε πυριτιδαποθήκη

Τους σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον της χώρας και της κοινωνίας από το διχαστικό κλίμα που συνεχίζει να επικρατεί μετά τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

Κάνοντας αναφορά στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη τονίζει ότι “τα κόμματα και οι πολιτικοί, πρώτοι απ όλους, οφείλουν τώρα να κάνουν ένα βήμα πίσω, βάζοντας τέλος στις υπερβολές και τις ακραίες αξιολογικές κρίσεις – να δώσουν τον τόνο και στα Μέσα Ενημέρωσης”. Προσθέτει, πως «όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αναλάβουν τις απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες εναντίον του διχασμού και της βίας, σημειώνοντας πως η πολιτική διαφωνία πρέπει να εκφράζεται χωρίς να δημιουργεί εχθρούς, με όρους εμφυλίου».

Σύμφωνα με το ΚΙΔΗΣΟ “σε μία χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση για δέκα και πλέον χρόνια, τέτοιες πρακτικές αποτελούν φλόγα σε πυριτιδαποθήκη. Τα σοβαρότατα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, όπως οι επιθέσεις στη βάση της συγγένειας και δη εντός οικογένειας με διαφορετικές απόψεις, επαληθεύουν τους φόβους μας με το χειρότερο τρόπο”.

Το ΚΙΔΗΣΟ υπενθυμίζει τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου τον Ιούνιο και τα όσα επανέλαβε λίγο πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπου ζητούσε απ όλους να διαφυλάξουν τη συνοχή και την ειρήνη και να μην οδηγήσουν το λαό σε ένα νέο διχασμό. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος – αλλά και δημοσιογράφοι – επέλεξαν να διαβάσουν ό,τι άλλο ήθελαν στις παρεμβάσεις Παπανδρέου πλην όσων πραγματικά έλεγε, αναλόγως σκοπιμοτήτων και μικροκομματικής σπέκουλας – ό,τι βόλευε τον καθένα, αναλόγως του σεναρίου που υπηρετούσε», αναφέρει το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ