today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Γ.Παπανδρέου: “Η διαίρεση σε πατριώτες και μειοδότες είναι άκρως επικίνδυνη”

«Η διαίρεση σε πατριώτες και μειοδότες είναι άκρως επικίνδυνη» τονίζει το ΚΙΔΗΣΟ, επικαλούμενο παλαιότερη σχετική δήλωση του επικεφαλής του Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή τις αφίσες που στοχοποιούσαν βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η πόλωση και ο διχασμός που αμφότεροι επιδιώκουν μικροπολιτικά γύρω από ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, θεριεύει το διχασμό και όσα ακολουθούν» προειδοποιεί το Κίνημα.

Η ανακοίνωση αναλυτικά

«Ελπίζαμε πως οι προγραφές, όπως τις ζήσαμε στο πετσί μας την περίοδο 2009-2011, με αφισοκολλητές διαδικτύου και πόλεων, είχαν τελειώσει με την ανάληψη της κυβέρνησης από την ΝΔ και κατόπιν τον ΣΥΡΙΖΑ. Πως μετά τον κύκλο που αμφότεροι επέβαλαν διαδοχικά με λαϊκισμό και ψευδεπίγραφη ένταση προκειμένου να αναλάβουν την εξουσία και τη διάψευση των εύκολων «παραδείσων» που υπόσχονταν, θα είχε χαθεί και η διάθεση για επικίνδυνες, όσο και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

»Η χθεσινοβραδινή «αφισοκόλληση» μας διαψεύδει. Η πόλωση και ο διχασμός που αμφότεροι επιδιώκουν μικροπολιτικά γύρω από ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, θεριεύει το διχασμό και όσα ακολουθούν. Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει προειδοποιήσει από τον περασμένο Ιούνιο:

«Στη νεότερη ιστορία μας, τα μεγάλα εθνικά θέματα έχουν προκαλέσει συχνά διχασμούς που έφεραν αρνητικά, ακόμη και καταστροφικά, αποτελέσματα. Γι’ αυτό, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλουν να τα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δίνοντας βάρος στη μεγάλη εικόνα, στο πατριωτικό συμφέρον, και όχι στα μικροκομματικά οφέλη. Η διαίρεση σε πατριώτες και μειοδότες είναι άκρως επικίνδυνη. Δίνει περιθώρια χειραγώγησης σε κάθε είδους συμφέροντα».

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ