today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Μας εξευτελίζουν οι Σκοπιανοί και ο Τσίπρας πανηγυρίζει

Μια απαράδεκτη ρηματική διακοίνωση (που σύμφωνα με τον Τσίπρα παράγει και νομικά αποτελέσματα) απέστειλαν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα προκειμένου να ενημερώσουν για το πέρας των διαδικασιών στη χώρα τους.

Συγκεκριμένα, η ρηματική διακοίνωση αποστέλλεται στην Ελλάδα από τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και κάνει λόγο για “Μακεδονικό λαό”.

Μια κανονική κυβέρνηση που θα σεβόταν τον εαυτό της (ακόμα και η η κυβέρνηση Τσίπρα με όσα απίστευτα υπέγραψε)  θα έπρεπε να αποστείλει πίσω ως απαράδεκτο το κείμενο αυτό διότι καταστρατηγείται το λεγόμενο erga omnes, αλλά και γιατί μετά την έγκριση των Σκοπιανών βουλευτών θα έπρεπε πλέον να παραλείπονται αναφορές σε “Μακεδονικό λαό” και “δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Ο κ. Τσίπρας στη Βουλή σε μια προσπάθεια να κάνει το άσπρο μαύρο, ισχυρίστηκε ότι

  • Ο όρος nationality αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας των πολιτών της “Βόρειας Μακεδονίας.
  • Η επίσημη γλώσσα όπως αναφέρεται στην συμφωνία έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και ανήκει στην ομάδα των νοτίων σλαβικών γλωσσών.

Και τα δύο αυτά επιχειρήματα είναι αστεία, ειδικά όταν εκστομίζονται από πρωθυπουργό της χώρας.

Και αυτό γιατί οι σκοπιανοί ούτως ή άλλως προσέθεσαν το ζήτημα της εθνότητας για να μην παρεξηγούνται οι αλβανοί πολίτες των Σκοπίων. Αν αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας ίσχυε, κάποιος θα όφειλε να μας ενημερώσει ποια τελικά θα είναι η επίσημη εθνικότητα των κατοίκων του κρατιδίου. Και την απάντηση αυτή τη δίνει σε κάθε ευκαιρία ο κ. Ζάεφ (αλλά και η διακοίνωση η ίδια) που μιλά για “μακεδονικό λαό”

Το δε δεύτερο επιχείρημα περί γλώσσας έχει ήδη καταριφθεί από τον πρ. Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Γ.Μπαμπινιώτη. Παρά το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί και ο κ. Τσίπρας επιμένουν στο επιχείρημα ότι δήθεν η Ελλάδα αναγνώρισε στον ΟΗΕ το 1977 “μακεδονική γλώσσα”, να επισημάνουμε ότι ακόμα και σε αυτή τη διάσκεψη στη σελίδα 2 του”πορίσματος” αναφέρεται ότι οι ονομασίες που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη δημοσίευση δεν συνεπάγονται την έκφραση οιασδήποτε γνώμης εκ μέρους της γραμματείας των Η.Ε. σχετικά με το νομικό καθεστώς οποιασδήποτε χώρας ή εδάφους ή των αρχών του ή σχετικά με την οριοθέτηση των συνόρων του.

 Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί και άλλη μια απαράδεκτη αναφορά: ότι δήθεν η “διευκρίνιση” ότι η “μακεδονική” γλώσσα ανήκει στις σλαβικές γλώσσες είναι θετική για τα εθνικά συμφέροντα. Δυστυχώς, δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτή η αναφορά είναι απολύτως αρνητική, αφού αποκόπτει τη “μακεδονική” γλώσσα από την ελληνική παράδοση διαχωρίζοντας, δηλαδή τους “Μακεδόνες” από οποιοδήποτε ελληνικό προσδιοριστικό χαρακτηριστικό, προσδίδοντάς τους αποκελιστικά “σλαβικά” χαρακτηριστικά!
Παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας είχε χθες το θράσος στη Βουλή να απευθυνθεί στον Κ.Μητσοτάκη λέγοντάς του:

«Τώρα τι έχετε να πείτε κ. Μητσοτάκη; Θα πρέπει άμεσα ή να ψάξετε άλλα επιχειρήματα για να διαφωνήσετε ή θα πρέπει να πείτε ότι προσχωρείτε στην άποψη του κ. Καμμένου ένα από τα δύο πρέπει να κάνετε» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ρηματική διακοίνωση

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ