today-is-a-good-day
19 C
Athens

Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στο Ντολτσό Καστοριάς

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 21:29, χθες το βράδυ, σε μονοκατοικία στην παλιά συνοικία Ντολτσό της Καστοριάς. Αρχικά έσπευσαν στο σημείο δώδεκα πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η μονοκατοικία στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Μελά υπέστη εκτεταμένες ζημιές, ενώ οι συνολικά δεκαεπτά πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και μία υδροφόρα της Π.Ε. Καστοριάς έδωσαν μάχη, προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί στα διπλανά κτίρια και ειδικά στο ιστορικό αρχοντικό των Αδελφών Εμμανουήλ, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος.

«Η μονοκατοικία είχε ανακαινιστεί και αποτελείται από τρία διαμερίσματα. Η αγωνία μας ήταν βέβαια η φωτιά να μην κατακάψει την κατοικία, αλλά και το αρχοντικό των Αδελφών Εμμανουήλ που βρίσκεται κολλητά. Έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πυροσβέστες και τα κατάφεραν, η μονοκατοικία έχει παρα πολύ μεγάλες ζημιές», σημείωσε ο κ. Αδαμόπουλος.

Τα ακριβή αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. Στο σημείο παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα οχήματα της Πυροσβεστικής για προληπτικούς λόγους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ