today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Επικοινωνία Ιρακινού πρωθυπουργού με Πομπέο για την αποχώρηση από τη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε τον Ιρακινό πρωθυπουργό Άντελ Αμπντούλ Μάχντι ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και άλλες περιοχές, παρά την σχεδιαζόμενη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο του Ιράκ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άρχισε την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, λέγοντας την Τετάρτη ότι πέτυχαν την αποστολή τους που ήταν να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος και ότι δεν χρειάζονται πλέον. Το σχέδιό του έχει προκαλέσει επικρίσεις από συμμάχους, όπως η Βρετανία και η Γαλλία, οι οποίοι δηλώνουν ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν έχουν ηττηθεί τελείως.

“Ο πρωθυπουργός Άντελ Αμπντούλ Μάχντι δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος διευκρίνισε τις λεπτομέρειες της επερχόμενης αποχώρησης από τη Συρία και επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι προσηλωμένες στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας στο Ιράκ και άλλες περιοχές”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Μάχντι.

Ο Μάχντι συζήτησε επίσης με τον Πομπέο την απόφαση της Ουάσινγκτον να επεκτείνει για 90 ημέρες την εξαίρεση του Ιράκ από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στο Ιράν, η οποία θα επιτρέψει στην Βαγδάτη να συνεχίσει τις εισαγωγές ιρανικού φυσικού αερίου το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ιρακινή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ