Γ.Γεωργαντάς: Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να επαναπροκηρύξει 22 θέσεις γραμματέων

296

«Σε Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή για τις προκηρύξεις Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Σπίρτζης ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και συγχρόνως κυνικός. Παραδέχτηκε ότι η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε στην επαναπροκήρυξη 22 θέσεων Γραμματέων Υπουργείων κατ’ επιβολή των Θεσμών, τους οποίους, τάχα, “πίεσε η Νέα Δημοκρατία”!» επισημαίνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς και προσθέτει:

«Δεν μπόρεσε να απαντήσει, ωστόσο, γιατί η Κυβέρνηση δεν υπερασπίστηκε καθόλου τις προκηρύξεις της, ιδίως αφού -όπως ισχυρίζονται οι υπουργοί- αυτές δεν ήταν φωτογραφικές. Ούτε βέβαια απάντησε γιατί υπέκυψε έτσι εύκολα σε “εκβιασμούς”. Η σιωπή του κρύβει τον πραγματικό λόγο για τον οποίον αναγκάστηκε η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε επαναπροκηρύξεις, και αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι, όπως λέει ο λαός, “τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη”.

Ο κ. Σπίρτζης είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σαν προσωπικό του τσιφλίκι, κάτι που έχει οδηγήσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. σε δημόσιες καταγγελίες παράνομων πρακτικών στις επιλογές Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών, αλλά και σε σχετικές προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια.

Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, αρνήθηκε να απαντήσει αν είναι ένας από τους τέσσερις Υπουργούς που, πιέζοντας το ΑΣΕΠ, ζήτησε και έλαβε αντίγραφα από τα στοιχεία των φακέλων των υποψηφίων Γραμματέων. Από ό,τι φαίνεται η απάντηση στο ερώτημα αυτό τελικά θα δοθεί από τη Δικαιοσύνη που ήδη ελέγχει την υπόθεση.»