Συναγερμός στη Μαδρίτη για τον τελικό Ρίβερ-Μπόκα

290

Με αγωνία περιμένουν εκατομμύρια φιλαθλοι, σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να παρακολουθήσουν το βράδυ της Κυριακής, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης, τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς. Οι ισπανικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό για τη διεξαγωγή του μεγάλου αυτού παιχνιδιού κι έχουν «επιστρατευτεί» πάνω από δύο χιλιάδες αστυνομικοί, για να αποφευχθούν τα όποια επεισόδια.
Ο ισπανικός Τύπος ασχολείται έντονα με τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρηθούν ώστε να μη συμβεί το παραμικρό, ειδικά έπειτα από όσα εκτυλίχθηκαν έξω από το «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Αϊρες, τα οποία οδήγησαν στην αναβολή και έστειλαν το δεύτερο τελικό στο «Μπερναμπέου».
Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ της αθλητικής εφημερίδας της Μαδρίτης, «AS», θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην συναντηθούν στην ισπανική πρωτεύουσα οι οπαδοί των δύο ομάδων. Οι δύο ομάδες έλαβαν από πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τους οπαδούς τους, ενώ, όλα τα υπόλοιπα θα διατεθούν στην Ισπανία.