ΣΥΡΙΖΑ: Ρατσιστικό έγκλημα από μέλος της Χρυσής Αυγής η δολοφονία στην Κέρκυρα

432

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στην δολοφονία του 63χρονου  αλλοδαπού εργάτη στην Κέρκυρα από 44χρονο ημεδαπό, χαρακτηρίζοντάς την ρατσιστική και στρέφοντας παράλληλα τα πυρά του κατά τρης Χρυσής Αυγής:

«Η στυγερή δολοφονία στη Λευκίμμη της Κέρκυρας του 63χρονου εργάτη Πετρίτ Ζίφλε είναι ένα ρατσιστικό έγκλημα από μέλος της Χρυσής Αυγής για το οποίο πρέπει άμεσα να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο, για μια ακόμη φορά, ότι η εγκληματική οργάνωση σπέρνει το μίσος, οπλίζοντας το χέρι ανθρώπων εναντίων ανθρώπων. Υπενθυμίζει, όμως, και την ευθύνη όλων μας να δυναμώσουμε τη μάχη απέναντι στο ρατσισμό και τον εθνικισμό και σε όσους καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία στην ελληνική κοινωνία. Και βέβαια η καταδίκη του ρατσιστικού και εθνικιστικού μίσους δεν πρέπει να γίνεται με μισόλογα και κατόπιν εορτής, αλλά να συνοδεύεται από τη διαρκή και καθημερινή πάλη ενάντια στις εκφάνσεις του.»

Το έγκλημα έγινε λίγες ημέρες πριν όταν ο 44χρονος , υπό την επήρεια μέθης σκότωσε με καραμπίνα που είχε κομμένη την κάνη έναν 63χρονο συγχωριανό του, αλβανικής καταγωγής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν από το έγκλημα οι δυο τους είχαν τσακωθεί στο καφενείο του χωριού.

Λίγη ώρα μετά τον τσακωμό του, ο 44χρονος, οποίος σύμφωνα με καταγγελίες είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, κινούνταν με το αυτοκίνητό του στον αγροτικό δρόμο Δραγωτινών-Σπαρτερών στη νότια Κέρκυρα, όπου υπό καταρρακτώδη βροχή είδε τον 63χρονο να του κάνει ωτοστόπ.

Ο δράστης φέρεται να είπε στον 63χρονο «Έχεις το θράσος να μου κάνεις και ωτοστόπ;», κι έτσι ακολούθησε και νέος τσακωμός μεταξύ των δύο ανδρών.

Στη συνέχεια, ο δράστης πήγε στο σπίτι του, πήρε την κοντόκαννη καραμπίνα και πυροβόλησε δύο φορές το θύμα στην περιοχή του τραχήλου και της δεξιάς κλείδας, αφαιρώντας του τη ζωή. «Περίμενε να του επιτεθεί σε απόμερο σημείο. Δεν υπήρχαν μάρτυρες, ενώ η βροχή εξαφάνισε όλα τα στοιχεία από το χώρο του εγκλήματος», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.