Νέο Εμπορικό Κέντρο με ελληνικό χρώμα στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας

2639

Ενα εμπορικό κέντρο – στολίδι, που αποτελεί επένδυση της ελληνικής οικογένειας Κωνσταντίνου, που παλιότερα είχε τα super markets EXTRA, αλλά και άλλες δραστηριότητες κυρίως στην Κεντρική και Λατινική Αμερική, εγκαινιάστηκε σήμερα, στο ανατολικό μέρος της Φιλιππούπολης της Βουλγαρίας. Το εμπορικό κέντρο, είχε αγοράσει η εταιρεία διαχειρίσεως επενδύσεων ARCELAND CAPITAL MANAGEMENT, από την Raiffeisen Bank, ως distress asset και το αναδιάρθρωσε με επενδυτές την συγκεκριμένη ελληνική οικογένεια.

Η συνολική επιφάνεια του συγκροτήματος γραφείων και εμπορικών χώρων, μαζί με το πάρκινγκ, είναι 118.000 τ.μ. Τα 36.000 είναι η καθαρή περιοχή που διατίθεται για εμπορικούς χώρους, ενώ 20.000 τ.μ. περίπου θα είναι γραφεία που θα παραδοθούν τον Απρίλιο του 2019. Μέσα στο Plovdiv Plaza, φιλοξενείται το μεγαλύτερο κατάστημα ZARA της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, όλα τα καταστήματα της Inditex, το Η&Μ, το ΙΚΕΑ σε μορφή μικρή για περιφερειακές περιοχές και δεκάδες άλλα.

Το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται μόνον στα κεφάλαια που επενδύθηκαν αλλά και στη συμμετοχή ελληνικών εταιριών στην κατασκευή του Mall. Πολλές ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν στην ανακατασκευή του, με κορυφαίες την Aluminco και την Core Constructions.