today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Ν.Φίλης για Ιερώνυμο: Άλλα είπε μπροστά στο τζάκι του Μαξίμου, άλλα ψήφισε τελικά

Για παιχνίδια εκκλησιαστικής διπλωματίας, που βάζουν φρένο στη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου, έκανε λόγο ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό News247 και πρόσθεσε: “Μπορεί να συνεχιστεί ο διάλογος έτσι;”

“Αυτό ξέρετε πως το λένε: Τα εμα εμα και τα σα εμά” ήταν το σχόλιο του κ. Φίλη για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία επιμένει στη διατήρηση του καθεστώτος του δημοσίου υπαλλήλου για τους ιερείς, αλλά αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής για να συζητήσει με το κράτος σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ο πρώην υπουργός, είπε ότι “η δήλωση του πρωθυπουργού ήταν εν σύνολω και όχι ότι συμφέρει τον καθένα, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά σίγουρα είναι ένα φρένο”.

Ο κ. Φίλης σχολίασε επίσης ότι: “Ο Ιερώνυμος, παρά όσα μας είπε μπροστά στο τζάκι του Μαξίμου, ψήφισε άλλα τελικά, αφού είναι ομόφωνη απόφαση, αυτό καταλαβαίνω, μακάρι να διαψευστώ”.

Τέλος, ο πρώην υπουργός σημείωσε πως “είχε γίνει και με το μακεδονικό το ίδιο, είχε πει άλλα στην αρχή, “όχι στα συλλαλητήρια”, μετά πήγαν όλοι με απόφαση της Ιεράς Συνόδου” και πρόσθεσε: “Είναι ένα παιχνίδι αυτό διπλωματίας εκκλησιαστικής, με στόχο τα εμα εμα και τα σα εμά”.

SourceNews247

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ