today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

ΚΘΒΕ: «Αήθεια» και «βαναυσότητα» στο παρασκήνιο, υπουργικά εύσημα στο προσκήνιο!

Του Βαγγέλη Μωυσή

«Οι αναρτήσεις του συγκεκριμένου υπαλλήλου με το αισχρό ύφος και ήθος του γράφοντα, θίγουν το ΚΘΒΕ συνολικά ως οργανισμό, εκθέτουν τα πρόσωπα που το διοικούν, θίγουν την όλη δραστηριότητά του, προσβάλλουν συνολικά το προσωπικό του και αποπνέουν μίσος, περιφρόνηση και διάθεση ευτελισμού του θεάτρου συνολικά!»

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, περιγράφει το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΘΒΕ τις καταγγελίες για  σεξιστικό bullying σε βάρος της τότε προϊσταμένης του Τμήματος Δραματολογίου Άννας Σινώρη, σε τρισέλιδη επίσημη καταγγελία που συνετάχθη με τη συνδρομή της δικηγόρου του σωματείου και την οποία απηύθυνε εγγράφως τον Απρίλιο του 2017 προς τη διοίκηση του καλλιτεχνικού οργανισμού, τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Άρη Στυλιανού και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Γιάννη Αναστασάκη. Την αποκαλύπτουμε σήμερα στο σύνολό της.

Στην επιστολή αυτή το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΘΒΕ περιγράφει αναλυτικά τις «αήθεις, πρόστυχες επιθέσεις» που με «βαναυσότητα» εξαπολύθηκαν κατά της Άννα Σινιώρη, όπως περιγράψαμε στο αρχικό δημοσίευμα το thePresident  εργαζόμενης, μητέρας και συζύγου, συνοδευόμενες από την αγανάκτηση του «νταή» ηθοποιού , ότι η διοίκηση δεν τολμά «να αντιμετωπίσει την ανάξια προϊσταμένη, από φόβο ότι η τυχάρπαστη και ανίκανη υπάλληλος θα καταγγείλει τη υπηρεσία για βλαπτική μεταβολή»…

Λίγους μήνες αργότερα, η διοίκηση βέβαια, «αντιμετώπισε» την εν λόγω προϊσταμένη, με έναν διαγωνισμό για την αντικατάστασή της, που όπως η ίδια περιγράφει στην αγωγή της, ήταν έωλος και παράνομος, βασισμένος σε διατάξεις που εφαρμόζονται μόνο στα ΝΠΔΔ και όχι στα ΝΠΙΔ (όπως το ΚΘΒΕ).

Το thePresident φιλοξενεί επίσης σήμερα μερικές από τις πολλές φωτογραφικές αποδείξεις του bullying που υπέστη η Άννα Σινιώρη. Δεν γράφουμε το όνομα του κατηγορούμενου αυτής της πράξης, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος την ομολογεί και την επαναλαμβάνει ακόμα και σήμερα με νέες αναρτήσεις , διότι ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι εν προκειμένω να αποκαλύψει την πράξη σε βάρος του θύματος και την αδράνεια της διοίκησης. Όχι να διαπομπεύσει τον δράστη της αήθους διαπόμπευσης.

Και πλέον επειδή η διοίκηση του ΚΘΒΕ σε δελτίο τύπου που χωρίς δισταγμό φιλοξενήσαμε  κατηγόρησε τον γράφοντα και το thePresident για «κακόβουλο και συκοφαντικό δημοσίευμα» και για «μικροπολιτικές σκοπιμότητες», ας απαντήσει:

Πότε και με ποια διαδικασία κινήθηκε επισήμως για τη διερεύνηση των καταγγελιών και τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου;

Ποιες κυρώσεις επέβαλλε;

Βασίστηκε ή δεν βασίστηκε η καθαίρεση της Άννας Σινιώρη από την θέση προϊσταμένης που κατείχε με βάση διαγωνισμό που στηρίχθηκε σε διατάξεις του ΥΚ που δεν ισχύουν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου όπως το ΚΘΒΕ;

Γιατί εξακολουθεί να αναγράφει στο ιστότοπό του την κ. Σινιώρη ως προϊσταμένη τμήματος και την αντικαταστάτριά της ως «συντονίστρια» και «υπεύθυνη» του ιδίου τμήματος;

«Κακόβουλη» είναι η αποκάλυψη του bullying, ή το ίδιο το bullying και η αδιαφορία γι` αυτό;

«Συκοφαντία» αποτελεί η αποκάλυψη των επαναλαμβανόμενων διαδικτυακών ύβρεων σε βάρος μιας γυναίκας, ή μήπως «συκοφαντία» αποτελούν οι ίδιες οι ύβρεις σε βάρος της;

Πέραν τούτου, σύμφωνα με το δικηγόρο Γ.Κωνσταντίνου που εκπροσωπεί την κ. Σινιώρη στην αγωγή της, δίκη ασφαλιστικών μέτρων δεν έγινε ποτέ. Πριν την κατάθεση της αγωγής με το πλήρες ιστορικό της προσβολής, ασκήθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με παράλληλο αίτημα προσωρινής διαταγής, για το πάγωμα του διαγωνισμού. Η προσωρινή διαταγή απορρίφθηκε χωρίς διατύπωση οποιουδήποτε σκεπτικού, όπως συμβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις. Στη συνέχεια ασκήθηκε η αγωγή, που δικάζεται τον Ιανουάριο και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων δεν συζητήθηκε ποτέ, διότι δεν θα είχε αντικείμενο, αφού χρονικά, θα συνέπιπταν η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων και της κύριας αγωγής.

Συνεπώς επί της ουσίας, όλα θα κριθούν τον Ιανουάριο που η συγκεκριμένη αγωγή θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, δημοσιεύθηκε η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά, για την ανανέωση της θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γιάννη Αναστασάκη και της αναπληρώτριάς του κ. Μαρίας Τσίμα, για τρία χρόνια, συνοδευόμενη από εύσημα για έργο της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στο ΚΘΒΕ. Η απόφαση, για να είμαστε ακριβείς, υπεγράφη στις 5 Νοεμβρίου, πριν την πρώτη αποκάλυψη του thePresident για την αγωγή που αντιμετωπίζει η διοίκηση και για τα φαινόμενα bullying σε βάρος εργαζόμενης. Χθες, όμως, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.  Συμπτωματικά, ο δράστης του bullying ηθοποιός ένιωσε την ασφάλεια να επανέλθει στη συνήθειά του, με δύο νέες αναρτήσεις. Στη μια ουσιαστικά ομολογεί για ‘ ακόμα φορά τη παρελθούσα συμπεριφορά του. Και στην άλλη, την επαναλαμβάνει, με παρόμοιες χυδαίες εκφράσεις.

 

Η συνέχεια τον Ιανουάριο….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ