ΚΘΒΕ: Κακόβουλο και συκοφαντικό το δημοσίευμα του ThePresident

 -  22:53

1112

“Κακόβουλο” και “συκοφαντικό” χαρακτηρίζει το ΚΘΒΕ το δημοσίευμα του ThePresident που αναδείκνυε τη δικαστική διαμάχη του θεάτρου με εργαζόμενη του Οργανισμού.

Το ThePresident όπως όφειλε έναντι του αναγνωστικού του κοινού, ανέδειξε το σοβαρό ζήτημα της δικαστικής διαμάχης και της αγωγής της τ. Προισταμένης του Τμήματος Καλλιτεχνικού έργου κατά του μεγαλύτερου καλλιτεχνικού Οργανισμού της Βορείου Ελλάδας, όπου με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην αγωγή της υπαλλήλου του ΚΘΒΕ, αναφέρονται και ακραίες σεξιστικές συμπεριφορες προς το πρόσωπό της από άλλους συναδέρφους της.

Θα περιμέναμε ότι άνθρωποι με καλλιτεχνικές ευαισθησίες, ειδικά όταν υπηρετούν μια κυβέρνηση που επικαλείται την προσήλωσή της στα ανθρώπινα δικαιώματα, πέρα και πάνω από φύλο, θρησκεία, χρώμα, εθνότητα κλπ, θα είχαν δώσει πειστικότερες εξηγήσεις στις καταγγελίες μιας γυναίκας η οποία καταγγέλλει ότι υπέστη σεξιστικές επιθέσεις.

Αντί γι αυτό, η διοίκηση του Θεάτρου, με την ανακοίνωσή της, χωρίς (για ευνόητους λόγους) να μας αναφέρει, μας ψέγει ότι “παρουσιάζουμε μονοδιάστατα και πλήρως διαστρεβλωμένα τα πραγματικά περιστατικά της διαφοράς” και ότι “οι εμπνευστές του άρθρου όχι απλώς επιδιώκουν να καταστήσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, ενόψει της επικείμενης λήξης της θητείας της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θεάτρου, αλλά να επηρεάσουν ακόμη και το έργο της δικαιοσύνης”.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συγγραφείς της ανακοίνωση αυτής, ότι ουδόλως μας απασχολεί ποιος βρίσκεται στο θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή οποιουδήποτε Θεάτρου, και η άποψή μας είναι ότι αυτές οι θέσεις -στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό- (σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει τώρα) θα πρέπει να είναι απαλλαγμένες από την οποιαδήποτε πολιτική ή κομματική επιρροή, αλλά να βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην “αξιοσύνη”. Ως εκ τούτου, είναι τουλάχιστον άστοχη η αναφορά του Θεάτρου  περί “μικροκομματικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης” από ένα Μέσο Ενημέρωσης.

Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συγγραφείς της ανακοίνωσης, ότι η πατρίδα μας είναι ακόμα δημοκρατία δυτικού τύπου, που οι θεσμοί της είναι ισχυροί και η δικαιοσύνη της, (παρά τις επιθυμίες και τα “δόγματα” υπουργών και λοιπών παρατρεχάμενων), παραμένει ανεξάρτητη. Ως εκ τούτου μόνον ως ατυχή μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την αναφορά στην ανακοίνωση του ΚΘΒΕ ότι το άρθρο μας αποπειράται να “επηρεάσει τη Δικαιοσύνη”, μέσω της δημοσιογραφικής ανάδειξης της διαμάχης του Θεάτρου με μια πρώην εργαζόμενή τους.

Και επειδή το θέατρο μας κατηγορεί για “μονοδιάστατη παρουσίαση της δικαστικής τους διαμάχης” θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι το ThePresident παραχωρεί τις σελίδες του προκειμένου να ακουστεί και ο δικός τους αντίλογος για την υπόθεση αυτή.

Και άλλωστε, για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας το ThePresident φιλοξενεί ολόκληρη τη σημερινή ανακοίνωση του ΚΘΒΕ:

Σε συνέχεια κακόβουλου και εξόχως συκοφαντικού δημοσιεύματος που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, με αφορμή δικαστικές διεκδικήσεις υπαλλήλου του, το ΚΘΒΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι έχει προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει αφενός το κύρος του Οργανισμού και αφετέρου την εργασιακή ειρήνη και το κλίμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων.

Δεδομένου ότι η υπόθεση της εν λόγω υπαλλήλου βρίσκεται σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, το ΚΘΒΕ αναμένει την οριστική απόφαση της δικαιοσύνης, την οποία και θα σεβαστεί απολύτως, καθόσον μάλιστα, ήδη σε επίπεδο ασφαλιστικών μέτρων, το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση και τους ισχυρισμούς της υπαλλήλου, ενώ απεδέχθη πλήρως τη θέση και τις απόψεις του Οργανισμού.

Είναι ολοφάνερο και μόνον από το ύφος του κακόβουλου αυτού δημοσιεύματος ότι οι εμπνευστές του όχι απλώς επιδιώκουν να καταστήσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, ενόψει της επικείμενης λήξης της θητείας της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θεάτρου, αλλά να επηρεάσουν ακόμη και το έργο της δικαιοσύνης, παρουσιάζοντας μονοδιάστατα και πλήρως διαστρεβλωμένα τα πραγματικά περιστατικά της διαφοράς.

Σε κάθε περίπτωση, το ΚΘΒΕ είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί σθεναρά το θεσμικό του κύρος και την εύρυθμη λειτουργία του με κάθε νόμιμο μέσο, σεβόμενο πρωτίστως τη νομιμότητα και τις αξίες του.