today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε Έλληνες πολίτες που πάνε στην κηδεία Κατσίφα (βίντεο)

Αδιανόητες καταστάσεις ζούνε οι Έλληνες πολίτες που επέλεξαν να παραστούν στην κηδεία  τιμήσουν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Δυστυχώς,  οι Αλβανικές αρχές, καταπατώντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα Ευρωπαίων πολιτών απέκλεισαν την είσοδο στο έδαφός της σε πολίτες βάσει της καταγωγής, της εθνικότητας και της εμφάνισής τους.

Αντίστοιχα, και οι Ελληνικές αρχές και ειδικότερα περιπολικά στην Ήπειρο, σταματούσαν για ελέγχους αυτοκίνητα και πούλμαν που κατευθύνονταν στην κηδεία του Κατσίφα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι Έλληνες πολίτες δεν αντιμετώπισαν ελέγχους μόνον στα Αλβανικά σύνορα, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία της διαδρομής από την Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Την ίδια ώρα, σε άλλο μήκος κύματος από τις δηλώσεις Φίλη και την προκλητική συμπεριφορά της ΕΛΑΣ, η Κατερίνα Παπακώστα απέτειλε επιστολή προς τις Βορειοηπειρωτικες Οργανώσεις, επιχειρώντας να απαντήσει στα εύλογα παράπονά τους.

Γράφει η κα Παπακώστα:

Αγαπητοί εκπρόσωποι συλλόγων, ενώσεων, αδελφοτήτων, λαογραφικών, χορευτικών και Πολιτιστικών Ενώσεων,

Έλαβα την επιστολή σας. Θα επιθυμούσα να είχαμε επικοινωνία κάτω από άλλες συνθήκες και όχι υπό το βάρος της απώλειας, ενός νέου Έλληνα.

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μας έχει συγκλονίσει, και σας μεταφέρω την πίστη μου ότι ο θάνατος κάθε νέου, και δη με τόσο βίαιο τρόπο, είναι ένα γεγονός που γεννά εγρήγορση, όποια κι αν είναι η αιτία.

Η απώλειά του μας συνεγείρει πολύ και γεννά εύλογα ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις.

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου, ασφαλώς απαιτεί διερεύνηση και αυτό διετυπώθη, άμεσα από το υπουργείο Εξωτερικών. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα  προσεγγίζουμε το σοβαρό αυτό ζήτημα και αναμένουμε να δούμε τις επίσημες εξελίξεις. Όπως θα έχετε ήδη ενημερωθεί, Έλληνας Αξιωματικός έχει μεταβεί και συνεργάζεται με την Αλβανική Αστυνομία, προκειμένου να λάβει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την έρευνα γύρω από τις περιστάσεις του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την 28η Οκτωβρίου, στους Βουλιαράτες. Αποτελεί για εμάς προτεραιότητα η διαλεύκανση.

Και σας κάνω γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή πήρα θέση και δήλωσα ότι σε μια τέτοια περίπτωση, σε ένα Κράτος δικαίου, υπάρχει ανακριτική διαδικασία η οποία δεν μπορεί να φαλκιδεύεται, εκ των προτέρων, από πολιτικές δηλώσεις. Οφείλει η Αλβανική Κυβέρνηση να διασφαλίσει δίκαιη και πλήρη έρευνα ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της οικογένειας του θανόντος, στην οποία εκφράζω, με την παρούσα, την θλίψη μου.

Σας αποστέλλω την αγάπη μου και τον σεβασμό μου και να τον μεταφέρετε στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και σε όλες τις Ενώσεις και τους συλλόγους σας.

Με εκτίμηση

Αικατερίνη Παπακώστα-Σιδηροπούλου

Υφυπουργός  Προστασίας του Πολίτη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ