today-is-a-good-day
16.1 C
Athens

Διαψεύδει το ΥΕΘΑ το στρατοδικείο για Μητρετώδη και Κούκλατζη

«Γνωρίζεται ότι η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στο περιστατικό με τα δύο στελέχη του ΣΞ στην περιοχή του Έβρου, ευρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα γνωρίζεται ότι ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο», αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, με την οποία διαψεύδεται το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN!

Το ρεπορτάζ που είδε νωρίτερα το φως της δημοσιότητας, υποστήριζε ότι έχει αποφασιστεί η παραπομπή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε στρατοδικείο, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με βαρύτατες κατηγορίες. Οι Μητρετώδης και Κούκλατζης υποστηριζόταν ότι θα περάσουν στρατοδικείο, μαζί με άλλα οχτώ στελέχη των χερσαίων δυνάμεων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, τον δρόμο του στρατοδικείου παίρνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που αφέθηκαν ελεύθεροι από το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία, μετά από εξάμηνη κράτηση.

Εντός των επομένων 24ώρων, οι δύο στρατιωτικοί θα λάβουν γνώση του κατηγορητηρίου που αφορά στις συνθήκες σύλληψής τους από την τουρκική στρατοχωροφυλακή τον περασμένο Μάρτιο.

Το κατηγορητήριο που θα είναι βαρύ, δεν αφορά όμως μόνο αυτούς, καθώς θα συμπεριλαμβάνει συνολικά 10 άτομα, διαφόρων βαθμών της ιεραρχίας των ελληνικών χερσαίων δυνάμεων. Οπότε θα κληθούν πολλοί περισσότεροι να δώσουν εξηγήσεις και θα υπάρξουν λογικά «καμπάνες».

Αρχικά όλοι θα απολογηθούν εγγράφως και εν συνεχεία το στρατοδικείο θα αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι. Τα λάθη και οι παραλείψεις του συμβάντος που οδήγησε στη σύλληψη των δυο είναι δεδομένα όπως έχει γράψει την επίμαχη περίοδο το DP…

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε μια – καταρχήν – ορθή τοποθέτηση, διευκρινίζει ότι δεν κρίθηκε σκόπιμο να προχωρήσει η διαδικασία απόδοσης ευθυνών εν θερμώ και κάνει λόγο για διασφάλιση του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βέβαια, αυτή η ορθή τοποθέτηση έρχεται σε κάπως άβολη αντίθεση με το πανηγυράκι που οργανώθηκε κατά την επιστροφή τους και κάποιοι καταγγέλλαμε ότι είχε πολιτικά κίνητρα.Αθάνατη Ελλάδα…

 

Πηγή: defence-point.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ