today-is-a-good-day
13 C
Athens

Στην Βαλένθια δημιουργείται “έξυπνο” λιμάνι με Blockchain και big data

Ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Ισπανίας στην πόλη Βαλένθια ανακοίνωσε την δημιουργία ενός “έξυπνου λιμανιού” το οποίο θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες blockchain και big data για την διαχείριση του, όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα χθες από τις αρμόδιες αρχές.

Όπως δήλωσε ο Jose Garcia De La Guia, υπεύθυνος διαχείρισης και εφαρμογής νέων τεχνολογιών της Λιμενικής Αρχής της Βαλένθια, η αρχή βλέπει το Boclchain σαν μια πολύ καλή επιλογή για την βελτίωση των logistics όχι μόνο στην Βαλένθια αλλά σε όλα τα λιμάνια του κόσμου. “Ξεκινώντας από τη Βαλένθια, έχουμε σκοπό να χρησιμοποιήσουμε το blockchain ως στρατηγική επιλογή για να εξασφαλίσουμε τη διαφάνεια της αλυσίδας εφοδιασμού, από την αρχή μέχρι το τέλος, κάτι που θα προχωρήσει πέρα ​​από το ίδιο το λιμάνι μας. Αυτό σημαίνει ότι σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε τεχνολογίες cloud όχι μόνο με τους συνεργάτες μας στο λιμάνι αλλά και με όλους τους άλλους εμπλεκόμενους”.

Ο De La Guia λέει επίσης ότι το blockchain θα συμβάλει στη δημιουργία “λιμένων χωρίς χαρτιά”, στη βελτιστοποίηση των πόρων παγκοσμίως, στη μείωση του χρόνου συντήρησης, καθώς και στη μείωση του κόστους.

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας έγινε κατά την διάρκεια της διάσκεψης τεχνολογιών Smart Ports & Supply Chain Technologies που πραγματοποιήθηκε στην ολλανδική πόλη του Ρότερνταμ αυτή την εβδομάδα, στην οποία έλαβαν μέρος αξιωματούχοι από το λιμάνι της Βαλένθια, καθώς και εκπρόσωποι από την Αμβέρσα (Βέλγιο) και Algeciras (Ισπανία). Η Δανική εταιρεία Blockchain Labs for Open Collaboration συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση.

Το blockchain είναι η κυρίαρχη τάση στα διεθνή λιμάνια για την βελτίωση των logistics. Για παράδειγμα η Βρετανική αρχή λιμανιών (Associated British Ports – ABP) σύντομα θα συμπεριληφθεί σε πιλοτικά προγράμματα χρήσης αποκεντρωμένων λύσεων μέσω blockchain, ενώ και η Δανία έχει αποκαλύψει τα σχέδια της για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στα τοπικά νηολόγια. Εν τω μεταξύ, και το Άμπου Ντάμπι μέσω μια θυγατρικής του οργανισμού λιμένων του έχει δρομολογήσει ένα εγχώριο δίκτυο blockchain logistics.

Η Ισπανία, όπως δείχνει και η μαζική αποδοχή των τεχνολογιών blockchain στο λιμάνι της Βαλένθια είναι από τις πρωτοπόρες χώρες στην αποδοχή της τεχνολογίας του Blockchain σε διάφορα επίπεδα. Για παράδειγμα η επαρχία της Αραγωνίας ανακοίνωσε πρόσφατα πως ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει λύσεις blockchain για την αναζήτηση λύσεων κοινωνικής απήχησης.

Πηγή: emea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ