today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Superleague: Το ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακού δεσπόζει στην έκτη αγωνιστική

Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής της Superleague. Οι δύο ομάδες θα παλέψουν για τη νίκη που θα τις διατηρήσει σε απόσταση βολής από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να πάρει και τα δύο ντέρμπι με τους διεκδικητές του τίτλου.

Η αγωνιστική θα σερβιριστεί σε… τρία πιάτα. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν τρεις αναμετρήσεις, με το παιχνίδι του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη να ξεχωρίζει. Την Κυριακή θα διεξαχθούν τέσσερις αναμετρήσεις, με το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Την ίδια μέρα, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης.

Η έκτη αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Ξάνθη – ΑΕΛ.

Σε ότι έχει να κάνει με τους σημερινούς αγώνες, ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα ο οποίος ψάχνει βαθμούς για να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι «μπέμπηδες» του Γιώργου Δώνη έχουν το απόλυτο με πέντε νίκες στις πέντε πρώτες αγωνιστικές και τώρα στην Τρίπολη είναι το πρώτο πραγματικό τεστ χαρακτήρα. Εκτός οι τραυματίες Κάτσε, Γιόχανσον και Μουνιέ. Ο Αστέρας από την πλευρά του ηττήθηκε δύσκολα στο τέλος από τον Άρη και με μόλις τρεις βαθμούς θέλει μόνο τη νίκη για να ξεκινήσει την ανοδική της πορεια. Μέσα ο Καλτσάς.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον Άρη σε ένα ματς σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Οι «κυανέρυθροι» με νίκη δίνουν συνέχεια στην επιτυχία τους κόντρα στον Απόλλωνα και στέλνουν μήνυμα ότι μπορούν κρυφά να κοιτάξουν ψηλά, την ώρα που ο Άρης θέλει το τρίποντο για να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Μακροχρόνιοι εκτός στους «κυανέρυθρους», στην Θεσσαλονίκη έμειναν οι τραυματίες Βέλεθ, Βαλεριάνος με τον Μπρούνο Γκάμα να επιστρέφει.

Τέλος, στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Λεβαδειακό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν για βαθμούς, αφού υπάρχει γκρίνια για το όχι και τόσο καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και μια νέα γκέλα θα κάνει ακόμα πιο δύσκολο το κλίμα. Το ευχάριστο για τους γηπεδούχους είναι το γεγονός πως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, την ώρα που ο Άκης Μάντζιος; δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κρνέτα και Μανγκά που είναι τραυματίες.

Το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

18:15 Πανιώνιος – Άρης: Novasports 1

19:00 Παναιτωλικός – Λεβαδειακός: ΕΡΤ1

20:30 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: Novasports 2

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

16:00 Λαμία – ΟΦΗ: ΕΡΤ1

18:15 ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης: Novasports 2

19:00 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα: ΕΡΤ1

20:30 ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Novasports 1

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου

19:00 Ξάνθη – ΑΕΛ: ΕΡΤ1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ