Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση το αγοράκι που παραλίγο να πνιγεί με κορδόνι κουρτίνας

374

Σε κρίσιμη κατάσταση και με μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται, σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, το 2,5 ετών αγοράκι που βρέθηκε αναίσθητο, με κορδόνι από κουρτίνα μπλεγμένο στον λαιμό του χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ασθενής είναι αιμοδυναμικά σταθερός, χωρίς προβλήματα οξυγόνωσης. «Το παιδί θα παραμείνει σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας. Παρά τη σταθερότητα της κλινικής εικόνας η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη», αναφέρεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 26.09.2018 και ώρα 16.20 εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων ο ανήλικος Μ.Δ., ηλικίας 2,5 ετών με τη διάγνωση: » Απαγχονισμός – Κατάσταση μετά αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή».

Ο ασθενής διακομίσθηκε διασωληνωμένος με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ από τα ΤΕΠ του ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ. Όπως αναφέρεται από το ΕΚΑΒ και το συγγενικό περιβάλλον το παιδί ανευρέθη σε ανακοπή στην οικία της γιαγιάς «απαγχονισμένο» από σύστημα κορδονιού κουρτίνας. Δόθηκαν πρώτες βοήθειες από το θείο του παιδιού και στη συνέχεια από το ΕΚΑΒ όπου ακολούθησε εξειδικευμένη ΚΑΡΠΑ (διασωλήνωση, χορήγηση φαρμάκων αναζωογόνησης και έγινε ανάταξη της ανακοπής ) και μεταφέρθηκε στο ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ. Στη συνέχεια έγινε CT- εγκεφάλου και ΑΜΣΣ χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα.

Ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό υπό στάγδην καταστολή και αποιδηματική αγωγή. Κατά την εισαγωγή και μέχρι σήμερα είναι αιμοδυναμικά σταθερός, χωρίς προβλήματα οξυγόνωσης, λοιπά συστήματα κατά φύση.

Επίσης, φέρει μια κυκλοτερή εκχύμωση στην τραχηλική χώρα (που συνάδει με τον μηχανισμό κάκωσης), πετέχειες στο πρόσωπο και στον τράχηλο.

Το παιδί θα παραμείνει σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας. Παρά τη σταθερότητα της κλινικής εικόνας η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη».