today-is-a-good-day
26.2 C
Athens

Διασημότητες συναντήθηκαν για την αειφορία στο Μιλάνο

Η Κέιτ Μπλάνσετ, η Τζούλιαν Μουρ και ο Κόλιν Φερθ συγκεντρώθηκαν στο “πράσινο χαλί”, στην εκδήλωση χθες βράδυ στη Σκάλα του Μιλάνου με την οποία έκλεισε η Εβδομάδα Μόδας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να προτρέψει για μεγαλύτερη αειφορία στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας.

Η “Πράσινη” Εβδομάδα Μόδας στην Ιταλία ακολούθησε την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, η οποία για πρώτη φορά ήταν απαλλαγμένη από γούνα.

Οι εταιρίες ένδυσης και υπόδησης έχουν αρχίσει να προσέχουν ιδιαίτερα τις συνέπειες της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στο περιβάλλον καθώς και τις μεθόδους παραγωγής τους, καθώς οι καταναλωτές ευαισθητοποιούνται ολοένα και περισσότερο οικολογικά ως προς τις επιλογές τους.

Συνολικά 13 βραβεία δόθηκαν κατά τη διοργάνωση “Green Carpet fashion Awards” που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά. Ο θεσμός υποστηρίζεται από την Εθνική Ένωση Μόδας της Ιταλίας (CNMI) και τη συμβουλευτική εταιρία για την αειφορία Eco-Age που ιδρύθηκε και διευθύνεται από την Ιταλίδα Λίβια Φερθ, τη σύζυγό του Κόλιν Φερθ, η οποία είναι κινηματογραφική παραγωγός.

“Η μόδα μπορεί να είναι πολύ όμορφη και επικερδής, αλλά είναι σημαντικό για μένα να βρίσκομαι εδώ για έναν πραγματικό σκοπό”, δήλωσε το μοντέλο από την Αυστραλία, η 54χρονη Ελ ΜακΦέρσον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ