today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Π.Χρηστίδης: Υπέυθυνος ο Τσίπρας για τις καθεστωτικές λογικές Πολάκη

Ότι κι αν συμβεί από εδώ και μπρος, με τις καθεστωτικές λογικές τις οποίες χρησιμοποιεί ο κ. Πολάκης, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο κ. Τσίπρας, δήλωσε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Πάυλος Χρηστίδης, ενώ έστρεψε τα πυρά του τόσο κατά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όσο και της ΝΔ, κατηγορώντας τους ότι δεν θέλουν την εθνική συνεννόηση.
Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Χρηστίδη:

“Ας είμαστε καθαροί. Εμείς ακούσαμε με πολύ μεγάλη προσοχή και τον κ. Τσίπρα πριν από μία εβδομάδα περίπου, ακούσαμε και τον κ. Μητσοτάκη χθες. Στερούνται μίας βασικής αντίληψης την οποία την έχει καλλιεργήσει η Φώφη Γεννηματά από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Κινήματος Αλλαγής.
Είναι η ανάγκη για Εθνική Συνεννόηση. Το να βάλουμε κάτω από το εθνικό συμφέρον τα κόμματά μας. Διότι, όπως σωστά περιγράφεται από όλους τους πολιτικούς, η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία εκρηκτική κατάσταση, σιγοβράζει ένα κλίμα μεγάλης άρνησης και στο πολιτικό σύστημα που τορπιλίζει την εθνική και λαϊκή ενότητα.
Όταν ένας στους δύο Έλληνες χρωστούν στο Δημόσιο, όταν τα ιδιωτικά χρέη γιγαντώνονται καθημερινά, όταν οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται και χτυπούν και σπίτια τα οποία είναι των 40.000-50.000 ευρώ, όταν ολοι γίνονται φτωχότεροι, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση αυτή με υποσχέσεις οι οποίες στερούνται πράξεων.
Το πρώτο πράγμα που εμείς λέμε και το οποίο δεν το λέει ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης, είναι ότι η χώρα χρειάζεται Εθνική Συνεννόηση, μακριά από την πόλωση η οποία δηλητηριάζει τις φλέβες του ελληνικού λαού.

Υπάρχουν φλέγοντα ζητήματα γύρω μας τα οποία χρήζουν εθνικής συνεννόησης. Για να μη μιλάμε γενικά, ας πάμε σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Εμείς, το 2016, προτείναμε στον κ. Τσίπρα, στη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών που έκανε, ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο για το ζήτημα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού κι ήταν ένα πλαίσιο το οποίο το βάλαμε και στα διεθνή και στα ευρωπαϊκά fora με τα πιο αρμόδια χείλη. Η Φώφη Γεννηματά είχε πάει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και το είχε βάλει το σχέδιο Κιβωτός.
Αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει, έχει συνυπογράψει μία συμφωνία κι η συμφωνία αυτή έχει οδηγήσει τα νησιά μας να έχουν 20.000 μετανάστες και πρόσφυγες με βάση αυτά τα δημοσιεύματα του BBC τα οποία είδαμε πρώτα όλοι μας με αποτροπιασμό, να υπάρχουν παιδιά 10 ετών που βιάζονται, να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε, σε άθλιες συνθήκες, δεν μπορούν να κοιμηθούν, εν πάση περιπτώσει, χρειάζεται μία αντιμετώπιση η οποία θα βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς που έχουν κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους και, δεύτερον, να δώσουμε και μία αποκατάσταση σε αυτά τα οποία έχουν ανάγκη να καλύψουν τα νησιά μας, οι κάτοικοι των νησιών μας οι οποίοι και στο οικονομικό κομμάτι και στο κοινωνικό τους κομμάτι, αντιμετωπίζουν ζητήματα.
Εκεί, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας ο οποίος πήγαινε έξω από την Αμυγδαλέζα και μιλούσε για συνθήκες Νταχάου, δε βρήκε να πει κουβέντα. Αυτό, λοιπόν, είναι ένα πράγμα το οποίο είναι χαρακτηριστικό. Δεύτερον, δε μπορούμε να ζήσουμε ξανά μια περίοδο εμφυλίου πολέμου στην οποία Υπουργοί προσπαθούν να καταδώσουν επιστήμονες με τους οποίους έχουν διαφορά, όπως έκανε χθες ο κ. Πολάκης.
Ας είμαστε πολύ καθαροί προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι εντελώς αδιανόητη η στοχοποίηση των προσώπων που κάνει ο κ. Πολάκης, μιλάμε για καθεστωτικές αντιλήψεις κι ό,τι και να κάνει, το μήνυμα το οποίο πρέπει να σταλεί είναι ότι αυτά τα οποία έκαναν και δεν έκαναν στο Μάτι, δε θα ξεχαστούν. Έχουν εγκληματικές ευθύνες για τις οποίες θα κληθούν να απολογηθούν. Να μας πει ο κ. Πολάκης εάν γνώριζε ή όχι, όπως δείχνουν όλα τα δημόσια έγγραφα, το εάν υπήρχαν νεκροί το βράδυ της Δευτέρας που πήγε σε εκείνη την επίσκεψη – σόου με τον κ. Τσίπρα.
Υπάρχουν νοσοκομεία, που οι εργαζόμενοι δουλεύουν 10άδες ώρες συνεχόμενα για να μπορέσουν να προστατέψουν τη ζωή των ανθρώπων που πηγαίνουν εκεί, τα παιδιά μας, κι ο κ. Πολάκης αντί να βρει ένα τρόπο για να τους πληρώσει τις εφημερίες, κάνει τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.
Είναι αδιανόητο, αυτό είναι κάτι που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής συζήτησης, αφορά τη νομική επιστήμη και τη Δικαιοσύνη και μας παραπέμπει σε εποχές οι οποίες είναι πολύ παλιές και πολύ δυσάρεστες για την πατρίδα μας τις οποίες πρέπει να τις ξεχάσουμε και να μην τις ξαναφέρνει ο κ. Πολάκης με τον τρόπο που τις φέρνει εδώ και καιρό.
Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης είναι ο κ. Πολάκης. θα ξεχάσει κανείς ότι βγήκε κι είπε λίγες μέρες μετά την πυρκαγιά ότι όλα έχουν πάει καλά κι απλά οι νεκροί θόλωσαν την εικόνα;
Δε θα ξεχάσει κανείς. Αυτό το οποίο πρέπει να πούμε με σαφήνεια είναι ότι ό,τι κι αν συμβεί από εδώ και μπρος, με τις καθεστωτικές λογικές τις οποίες χρησιμοποιεί ο κ. Πολάκης, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τον κρατάει στη θέση του.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ