today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Τζανακόπουλος: το ιδανικό ταίρι του Τσίπρα

Ήταν λογικό, βλέποντας τον Τσίπρα να μιλάει μπροστά σε καμιά  πενηνταριά ευρωβουλευτές και σε 700 άδεια έδρανα, ο Τζανακόπουλος να χάσει όχι μόνο την γη κάτω από τα πόδια του αλλά και την ψυχραιμία του, για την οποία, άλλωστε, ουδέποτε διακρίθηκε. Επόμενο λοιπόν ήταν, μετά το αβάστακτο «κάζο» που υπέστη ο Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου, προφανώς, περίμενε να γίνει «σεισμός» με την παρουσία του, μετά το οδυνηρό στραπατσάρισμα της αλαζονείας του, να σπεύσει να τον «σώσει» ο Τζανακόπουλος, με την ξεχωριστή ευφυΐα του, χάρη στην οποία, άλλωστε, μας προσφέρει αξέχαστες στιγμές με κάθε δήλωσή του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γράφει ο Διονύσης Κ. Καραχάλιος

Τι είπε λοιπόν αυτός ο βαθυστόχαστος άνδρας, με το γεμάτο εξυπνάδα βλέμμα και το ακόμη εξυπνότερο μυαλό;

«Αν ακούσετε την ομιλία του πρωθυπουργού, δεν είχε ούτε μια αναφορά στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, αντιθέτως αφορούσε το μέλλον της Ευρώπης, την άνοδο της Ακροδεξιάς, το προσφυγικό…». Μάλιστα!

Για του λόγου το «αληθές» ας θυμηθούμε αποσπάσματα από την λαμπρή ομιλία Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

-Η πολιτική των ελλειμμάτων, της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και της διευρυμένης διαφθοράς προηγούμενων κυβερνήσεων, είχαν ρίξει την χώρα μου στα βράχια της χρεοκοπίας.

-Από το 2010 έως το 2014, η Ελλάδα έχασε το 1/4 του εθνικού της πλούτου. Η ανεργία, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός εκτοξεύτηκαν. Το δημόσιο χρέος επίσης. Οι ξένες επενδύσεις εξανεμίστηκαν, οι νέοι επιστήμονες εγκατέλειψαν κατά χιλιάδες τη χώρα. Η οικονομική κρίση της Ελλάδας και η αποτυχία της διαχείρισής της, είχε μετατραπεί όμως και σε πολιτική κρίση της Ευρώπης.

-Μην ψάχνετε σε μας για νεποτισμό, ούτε για πελατειακό κράτος. Επίσης, μιλήσατε για λαϊκισμό. Λυπάμαι αλλά πάλι στη δική σας παράταξη πρέπει να στραφείτε όταν μιλάτε για λαϊκισμό. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός από το να παίζεις με εθνικά θέματα και να αλλάζεις θέση για να ψαρέψεις στα θολά νερά της ακροδεξιάς και εν προκειμένω να μη διασπάσεις την παράταξή σου.

-Η στάση που κρατά το κόμμα της Ν.Δ., που ανήκει στην πολιτική σας οικογένεια, σε σχέση με την αναγκαία για την Ευρώπη, την αναγκαία για τα Βαλκάνια, την αναγκαία για την περιοχή μας, επίλυση του προβλήματος της ονομασίας με τη βόρεια γειτονική μας χώρα, του μακεδονικού προβλήματος, είναι μια στάση που θα χαρακτηρίζεται στα μελλοντικά βιβλία της Ιστορίας ως ο ορισμός του λαϊκισμού και του καιροσκοπισμού.

Ούτε μια αναφορά, λοιπόν, δεν είχε κατά τον Τζανακόπουλο η ομιλία Τσίπρα στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας! Η μοναδική ευστροφία του κυβερνητικού εκπροσώπου «σβήνει», με την γνωστή άνεση που του παρέχει η αριστερή ανευθυνότητά του, τα λόγια του προϊσταμένου του και αποφαίνεται, με στόμφο, ότι (η ομιλία) αφορούσε το μέλλον της Ευρώπης, την άνοδο της Ακροδεξιάς, το προσφυγικό. Βεβαίως παραλείπει να πει ότι, όλες αυτές οι πρωθυπουργικές αναφορές, που στόχο είχαν να αναδείξουν την πρωταρχικής σημασίας συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του (ναι, μην γελάτε!) στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη, διανθίζονταν, ταυτόχρονα, με σαφείς «υποσημειώσεις» και υπαινιγμούς για την δήθεν σύνδεση της Νέας Δημοκρατίας με την ακροδεξιά! Και  όλα αυτά την στιγμή που συγκυβερνούν με τον Καμμένο και ενώ, για να φθάσουν στην εξουσία, έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής…!

Τελικά, περισσότερο διασκεδαστικές και από την «ανοιχτοσιά» της Νοτοπούλου, την «καραμανλική συνείδηση» της Παπακώστα ή τις αριστερόστροφες χαριτωμενιές του Καρανίκα, είναι συνήθως οι δηλώσεις του Τζανακόπουλου: Όχι μόνον διότι η  διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι τόσο χονδροκομμένη και κραυγαλέα, ώστε να καθίσταται κωμική, αλλά και διότι  η όλη επιχειρηματολογία του αναδεικνύει την έλλειψη πνευματικής διαύγειας και την ρηχότητα της σκέψεως ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, ώστε να νομίζει ότι, μπορεί να μετατρέψει σε αδάμαντες τις σκουριασμένες ιδεοληψίες, τις ανούσιες φλυαρίες και τις ανοησίες που σχεδόν καθημερινά εκστομίζει ο πρωθυπουργός μας… Πράγματι, ο Τσίπρας δεν θα μπορούσε να βρει πιο ιδανικό ταίρι από τον Τζανακόπουλο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ