today-is-a-good-day
25.6 C
Athens

Ιαπωνία: 11 νεκροί από τον σεισμό

Στους 11 ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,6 βαθμών που έπληξε τη βόρεια Ιαπωνία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Τα περισσότερα θύματα προέρχονται από την κοινότητα Ατσούμα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK. Άλλοι 32 άνθρωποι αγνοούνται και εικάζεται ότι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια ή θάφτηκαν κάτω από τους τόνους λάσπης που έπνιξαν το χωριό. Περίπου 300 κάτοικοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι υπάρχουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, καθώς εκατοντάδες σπίτια θάφτηκαν στη λάσπη από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Όλο το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς η Hokkaido Electric Power Co ανακοίνωσε ότι ανέστειλε επειγόντως τη λειτουργία όλων των ηλεκτροπαραγωγικών της σταθμών που λειτουργούν με λιγνίτη και άλλα ορυκτά καύσιμα. Όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο νησί ανεστάλησαν.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:08 τοπική ώρα, 21:08 της Τετάρτης ώρα Ελλάδος. Δεν υπήρχε κίνδυνος να προκαλέσει τσουνάμι, σύμφωνα με την ιαπωνική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Μια σειρά μετασεισμικών δονήσεων -η ισχυρότερη ήταν 5,4 βαθμών- ακολούθησε τον κύριο σεισμό, ανέφερε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία και προειδοποίησε τους κατοίκους ότι ίσως σημειωθούν ισχυροί μετασεισμοί τις προσεχείς ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ