today-is-a-good-day
23.6 C
Athens

Digital Influencers απ΄όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού στη ΔΕΘ

Digital Influencers Hub 13-14/9 στη Θεσσαλονίκη

Ένα σημαντικό διήμερο Φόρουμ διοργανώνεται από το Αμερικανικό περίπτερο στη φετινή ΔΕΘ. Πρόκειται για το Digital Influencers Hub, όπου  Digital communicators από τέσσερις διαφορετικές ηπείρους έρχονται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τις σύγχρονες τάσεις και τα εργαλεία επικοινωνίας και να «δικτυωθούν» μεταξύ τους.

Η εκδήλωση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, με συμμετοχή ιδιαίτερα υψηλών προσωπικοτήτων των media και της επικοινωνίας απ΄όλο τον κόσμο.  Σύμφωνα με τους οργανωτές του, το  Digital Influencers Hub θα επικεντρωθεί στις τρέχουσες τάσεις και στον τρόπο με τον οποίο οι σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να επηρεάζουν και να  ανασχηματίζουν την επικοινωνία και την κοινωνική συμπεριφορά στον πλανήτη.

Το hub θα παρέχει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να λάβουν πληροφορίες για όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και τις πλατφόρμες «ψηφιακής επιρροής», ενώ τη δεύτερη μέρα θα επικεντρωθεί ειδικά στους αρνητικούς επηρεαστές και το θέμα της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας.

Το Forum χρηματοδοτείται από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και διοργανώνεται από το Digital Communication Network, ένα διεθνή οργανισμό που φέρνει σε επαφή επαγγελματίες της ψηφιακής εποχής και επικοινωνίας από όλη την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και το World Learning, έναν παγκόσμιο μη κυβερνητικό οργανισμό που συνεισφέρει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και τη θωράκιση των θεσμών. Το Forum συμπεριλαμβάνεται στο θέμα του αμερικανικού περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης “Harnessing the Power of Innovation and Creativity.”


Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Forum θα συζητηθούν θέματα αναφορικά με το πώς μπορεί κάποιος να  γίνει influencer, την ανάπτυξη και την απόκτηση επίδρασης, θέματα σχετικά με τα εργαλεία και τις πλατφόρμες «επηρεασμού». Την δεύτερη  ημέρα, οι ομιλητές θα επικεντρώσουν στα ζητήματα του «αρνητικού influencer» και της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας.

Δημοσιογράφοι, κοινωνιολόγοι, επιχειρηματίες του digital marketing,  επικοινωνιολόγοι  κ.α. θα συζητήσουν την επίδραση των influencers στη διαμόρφωση των νέων τάσεων σχετικά με τη διάχυση της νέας πληροφορίας, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν μεταξύ άλλων θέματα όπως η παραγωγή και η κατανάλωση περιεχομένου, οι κινητήριες ιδέες στην ψηφιακή εποχή και το mobile storytelling.

Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται:

  • Geoffrey Pyatt, S. Ambassador to Greece, USA
  • Marie Royce, Assistant Secretary of State for Educational and Cultural Affairs, Washington DC, USA
  • Keith McElwais, CEO & Viral Media Authority at @WhiteGloveMedia & @PranksNetwork, New York, US
  • Annousa Mela, Fashion and Beauty Influencer, Athens, Greece
  • Alex Negrete, cross-platform creator (9.2 M fans), Founder Rise 9, Los Angeles, U.S.
  • Grigoris Zarifopoulou, Country Manager, Google Hellas, Athens, Greece
  • Meirav Harel, FinTech Wizard 4 Investment & Trading Interfaces, Banking & Blockchain, Tel Aviv, Israel
  • Emma-Lacey Bordeaux, D.C. Editor, CNN, Washington DC, U.S.
  • Farai Monro, Creative Director, Magamba Network, Zimbabwe
  • Kathryn Geels, Program Director Accelerator, European Journalism Center, London, Great Britain
  • Dimitris Kalavros-Gousio, Co-Founder/Partner, Found.ation and Curator of TEDxAthens, Athens, Greece
  • Alan Soon, Co-founder & CEO, Splice Newsroom, Singapore
  • Akilnathan Logeswaran, Advisory Council Member, World Economic Forum Global Shapers, Berlin, Germany
  • Katie Sanders, Deputy Director, Politifact, Tampa, United States
  • Jakub Gornicki, Head Outriders, Blogger, Poland
  • Noa Gafni,CEO and Founder, Trust Collab, Melbourne, Australia
  • Vassilis Nedos, Diplomatic and Defense Correspondent “Kathimerini” Newspaper, Athens, Greece

Όλες οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συμμετοχή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook

Για την επιτυχία του Digital Forum, όπως και συνολικά της αμερικανικής παρουσίας στην φετινή ΔΕΘ,  έχει εργαστεί με  πάθος  ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, ο οποίος δούλεψε σκληρά προκειμένου οι ΗΠΑ να εκπροσωπηθούν από επιχειρηματική τους αφρόκρεμα, ιδίως στους κλάδους της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Ανάμεσα στις εταιρίες που συμμετέχουν στο Αμερικανικό περίπτερο, είτε ως χορηγοί είτε ως εκθέτες, ξεχωρίζουν οι COCA – COLA, LOCKHEED MARTIN CORPORATION, MICROSOFT, PFIZER, CΙSCO, HEWLETT – PACKARD, IBM HELLAS, CAESARS, FACEBOOK, GOOGLE, INTRALOT, ARIA HOTEL & TOURISM, EXXON MOBIL, TEDx, DOW HELLAS, PROCTER & GAMBLE, VISA, ECOS GREECE – EARTH FRIENDLY PRODUCTS κλπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ