today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Η Αγία Αικατερίνη του Σινά, στο επίκεντρο μεγάλου φεστιβάλ

Για άλλη μία χρονιά φέτος, η πόλη της Αγίας Αικατερίνης, ο χώρος όπου βρίσκεται το Μοναστήρι της Αλεξανδρινής Αγίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αιγυπτιακής κοινής γνώμης, με ένα μεγάλο φεστιβάλ ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Αιγύπτιος υπουργός των Βακουφίων Μοχάμεντ Μοχτάρ Γκόμαα.

Στη διοργάνωση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης πρωτοστατεί ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά, Στρατηγός Χάλιντ Φούντα, από τους πιο μεγάλους υποστηρικτές και του ελληνορθόδοξου μοναστηριού.

Το φεστιβάλ αναδεικνύει το παράδειγμα προς μίμηση της συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην περιοχή, όπου το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης αποτελεί το σύμβολο όλης της περιοχής, ενταγμένο στους πολιτιστικούς θησαυρούς της ΟΥΝΕΣΚΟ, και κυρίως λαμβάνοντας μία ξεχωριστή θέση στην αιγυπτιακή κοινή γνώμη.

Ενώ, όπως τόνισαν οι κ.κ. Γκόμαα και Φούντα, η διεξαγωγή του μεγάλου αυτού φεστιβάλ αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθεί ο τουρισμός – και δη ο θρησκευτικός – της περιοχής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη δήλωσή του ο υπουργός Βακουφίων της Αιγύπτου, αναφέρει ότι «η τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τις θρησκείες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ