today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

“Αυταπάτη” και με τους παιδικούς σταθμούς

35.000 παιδιά εκτός παρά τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες. Η ΝΔ φέρνει το θέμα στη Βουλή

Πόσα παιδιά συνολικά θα βρεθούν φέτος εκτός των παιδικών σταθμών και πως σκοπεύει να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως.

Με ερώτησή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, η κ. Κεραμέως επικαλούμενη δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τις οποίες 35.000 παιδιά φέτος θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, κάνει λόγο «για μείζον ζήτημα που πλήττει ευθέως τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα».

Παράλληλα κατηγορεί τη κυβέρνηση ότι αντίθετα από τις δεσμεύσεις της ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει χωρίς θέση σε παιδικό σταθμό, φέτος ο αριθμός τους είναι αυξημένος σε σχέση με πέρσι.

«Η βούληση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν 5.000 παιδικοί σταθμοί από τους 3.000 που υπάρχουν σήμερα. Πώς σκοπεύετε να υλοποιήσετε την εν λόγω δέσμευση και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος και πότε θα εκκινήσει η διαδικασία αναδιανομής των μη χρησιμοποιημένων vouchers», ζητά να μάθει η κ. Κεραμέως.

Είχε προηγηθεί η… όψιμη παραδοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Δημήτρη Καρέλα ότι σχεδόν 35.000 παιδιά μένουν εκτός προγράμματος παιδικών σταθμών.

«Εχουν μείνει 30.000 με 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή. Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς, πέρυσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός» είπε ο κ. Καρέλας προσθέτοντας κυνικά ότι «Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή.»

Ακολούθησε η… διαπίστωση της αρμόδιας υπουργού, ότι τα παιδιά θα μείνουν εκτός δομών γιατί… δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί. Η κ. Θεανώ Φωτίου, μετά την διαπίστωση ανακοίνωσε σήμερα 31 Αυγούστου, λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ότι εξασφαλίστηκαν τα χρήματα και πως οι Δήμοι της χώρας θα λάβουν 50.000 ευρώ για την ίδρυση ενός βρεφονηπιακού σταθμού ή 75.000 ευρώ για την ίδρυση δύο βρεφονηπιακών σταθμών.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ υποβλήθηκαν 161.360 αιτήσεις παιδιών και έλαβαν το πολυπόθητο εισιτήριο του voucher μόλις 93.611! Πάρα τις πομπώδεις διακηρύξεις για τη δήθεν δημιουργία νέων Παιδικών Σταθμών τελικά είναι ακόμη περισσότερα τα παιδιά που αποκλείονται και φέτος, 15.455 βρέφη και 29.678 νήπια από τους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς και 21.958 παιδιά από τις δομές των ΚΔΑΠ. Είναι παιδιά που οι οικογένειές τους καταγράφονται σε ποσοστό 65% ως άνεργοι και μερικώς απασχολούμενοι και με εισόδημα από 0 έως 12 χιλιάδες ευρώ σε ποσοστό 81%!!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ