today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Στο υπ. Οικονομικών όσοι κριθούν ανεπαρκείς για στελέχη της ΑΑΔΕ

Για τις τύχες των εφοριακών ή τελωνειακών υπαλλήλων που τυχόν κριθούν ακατάλληλοι για στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων -ΑΑΔΕ, φροντίζουν με Κοινή απόφαση που υπέγραψαν, ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Όλγα Γεροβασίλη.

Με την απόφαση αυτή, για όσους προκύψει μετά από την αξιολόγηση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ ότι είναι ανεπαρκείς, θα εγκαταλείψουν την Ανεξάρτητη Αρχή και θα μεταφερθούν και πάλι στο υπουργείο Οικονομικών όπου και οργανικά ανήκαν, πριν ο φοροελεγκτικός μηχανισμός αυτονομηθεί από τον υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο και αν ακόμα στο υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχουν κενές διαθέσιμες θέσεις για να τους δεχτούν, η απόφαση προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν «προσωποπαγείς» θέσεις ειδικά για αυτούς που έμειναν χωρίς το αντικείμενο της εργασίας τους, τους φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους δηλαδή.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή σύμφωνα με την Οικονομική υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ δεν προκαλεί επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ