today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Ξεκινά η πρώτη δίκη για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές

Η πρώτη δίκη αποφασιστικής σημασίας που αρχίζει για τον Πολ Μάναφορτ σήμερα στη Βιρτζίνια αποτελεί μόλις μία διάσταση της έρευνας για την Ρωσία που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ.

Η έκβασή της θα έχει καθοριστικό αντίκτυπο στη δουλειά που κάνει ο ίδιος, σχολιάζει το “ Politico”.

Μία καταδίκη σε βάρος του πρώην προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες απάτης και φοροδιαφυγής, θα προσφέρει στον Μάλερ τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής αντίδρασης στους ισχυρισμούς του προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με τους οποίους ο Μάλερ προβαίνει σε ένα πολιτικό “ κυνήγι μαγισσών.”

Μία αθώωση του Μάναφορτ θα επηρεάσει ιδιαίτερα τις εκτιμήσεις ως προς την αξιοπιστία της έρευνας, καθώς θα δώσει στον πρόεδρο Τραμπ και στους Ρεπουμπλικάνους ένα ουσιαστικό επιχείρημα για την υποβάθμιση της αξιοπιστίας της έρευνας του Μάλερ.
Μία τέτοια εξέλιξη, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα ενόψει της διεξαγωγής των ενδιάμεσων εκλογών που θα πραγματοποιηθούν για το Κογκρέσο στις αρχές Νοεμβρίου.

Η δίκη του Μάναφορτ δεν θα αγγίξει σε μεγάλο βαθμό τον πρόεδρο Τραμπ ή τις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά η επιρροή που θα ασκήσει –αρνητική ή θετική– θα κριθεί στο πεδίο των πολιτικών εντυπώσεων.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στον πρώην πρόεδρο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ αναφέρονται στη δουλειά που έκανε για λογαριασμό της Ουκρανίας, πριν ενταχθεί στο επιτελείο του Τραμπ, ενώ έχουν προέκταση και σε μερικές πιο πρόσφατες αιτήσεις δανειοδότησης εκείνη για εκείνη την περίοδο.
Οι ειδικοί διαβλέπουν μία σημαντική διάσταση για την επιρροή που θα ασκήσει η δίκη και το αποτέλεσμά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ