Σ.Βούλτεψη: Για τους νεκρούς ποιος παίρνει την πολιτική ευθύνη;

353

«Ο πρωθυπουργός έχει πολιτική ευθύνη για να μη συμβούν αυτά που συνέβησαν», δήλωσε η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό μετά την πυρκαγιά στο Μάτι.

«Τώρα συνέβησαν, τι αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός; Την έχει την πολιτική ευθύνη από πριν. Τι ανέλαβε δηλαδή; Αυτό που έχει αναλάβει με τις εκλογές;», διερωτήθηκε η κ. Βούλτεψη, σημειώνοντας ότι «δίνει μία περίεργη ερμηνεία ο κ. Τζανακόπουλος ότι πολιτική ευθύνη είναι η έμπρακτη στήριξη των αδυνάμων». «Και των νεκρών; Για τους νεκρούς ποιος παίρνει την πολιτική ευθύνη;», είπε.

«Είπε ο πρωθυπουργός ότι την ώρα της μάχης δεν κάνεις αποκεφαλισμούς. Όχι, δεν είναι η ώρα της μάχης, είναι η ώρα της ήττας, των εκατό και πλέον νεκρών, των εγκαυματιών, των αγνοουμένων, των καταστροφών σε περιουσίες», ανέφερε η κ. Βούλτεψη, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός τη μέρα των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική θα έπρεπε να είχε ματαιώσει την επίσκεψή του στο Μόσταρ.

«Έπρεπε να μην πάει καθόλου. Στις 12.03 είχαμε τη φωτιά στην Κινέτα, σύμφωνα επίσημη με ανακοίνωση των υπουργών. Ο κ. Τσίπρας δεν έπρεπε να φύγει καθόλου, αλλά δεν άντεχε να μην πάει να δει σε αυτή την υβριδική χώρα, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου ο λαός της διαδηλώνει κάθε μέρα κατά τη διαφθοράς, δεν μπορούσε να μην πάει να ρίχνει λουλούδια από τη γέφυρα του Μόσταρ μαζί με τον αγαπημένο του Ζάεφ. Η Αττική, η περιοχή εκεί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την περιφέρεια στις 8.30 το βράδυ. Ο κ. Τσίπρας 8.30 το βράδυ βολτάριζε στη γέφυρα του Μόσταρ πέταγε λουλούδια, υπέγραφε διακηρύξεις, σκορπούσε χαμόγελα, την ίδια εκείνη ώρα που στη χώρα του κηρυσσόταν κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σημείωσε.