today-is-a-good-day
16.9 C
Athens

Νεκρά βρέθηκαν τα δίδυμα κορίτσια αγκαλιασμένα με τους παππούδες τους

Σοκάρει η είδηση της ταυτοποίησης των σορών των δίδυμων 9χρονων κοριτσιών που αγνοούνταν από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς που κατέκαψε το Μάτι.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή της οικογένειας Γιώργο Τσούκαλη, τα δίδυμα κορίτσια βρέθηκαν αγκαλιασμένα με τον παππού και την γιαγιά τους στο Μάτι.

Η υπόθεση είχε εξ αρχής συγκλονίσει το πανελλήνιο. Τα δίδυμα αδερφάκια, οι 9χρονες Βασιλική και Σοφία Φιλιπποπούλου, αγνοούνταν από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Όλοι ήλπιζαν ότι τελικά οι γονείς τους θα τα έβρισκαν ζωντανά, ωστόσο ο επίλογος ήταν ο πλέον τραγικός που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Η αναζήτηση των κοριτσιών έγιναν θέμα ακόμα και στους βρετανικούς Times, συγκλονίζοντας όλο τον κόσμο. Η βρετανική εφημερίδα περιέγραφε πως οι δίδυμες αδερφές παραθέριζαν με τους παππούδες τους σε τουριστικό θέρετρο έξω από την Αττική, το οποίο επλήγη από την πυρκαγιά και περισυνελέγησαν από αλιείς της περιοχής, όμως έκτοτε αγνοούνταν.

 

Αρχικά οι γονείς απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, ακόμα και στο νεκροτομείο.

Ωστόσο, τυχαία, λίγο αργότερα, όπως είχε δηλώσει ο πατέρας στο ΣΚΑΪ, οι γονείς αναγνώρισαν τα παιδιά τους σε πλάνα τηλεοπτικού σταθμού να αποβιβάζονται από ιδιωτικό σκάφος στο Λιμάνι της Ραφήνας. Τελικά, αποδείχθηκε ότι τα δυο αυτά παιδάκια δεν ήταν τα δίδυμα που αναζητούνταν.

Την δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στενός φίλος της οικογένειας. «Ο επίλογος γράφτηκε. Και οι 4 βρεθηκαν αγκαλιά. Ούτε ο θάνατος δεν μπόρεσε να τους χωρίσει».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ