today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ: Πλήρης στήριξη στην Ελλάδα

Την πλήρη στήριξή της προς την Ελλάδα για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, εξέφρασε σήμερα η Αίγυπτος, μέσα από την επίσημη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου εξέφρασε την Πέμπτη τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στα θύματα των πυρκαγιών στα ελληνικά δάση, οι οποίες άφησαν πίσω τουλάχιστον 83 νεκρούς, σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργείου», αναμεταδίδει και η μεγάλη κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ».

«Η Αίγυπτος βρίσκεται σε πλήρη υποστήριξη με τον φίλο λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας για να ξεπεράσουν αυτά τα δεινά» αναφέρεται σχετικά.

Από την πλευρά της, η «Αλ Αχράμ» αναφέρει ότι οι δασικές πυρκαγιές στη Ραφήνα και το Μάτι άφησαν πίσω τουλάχιστον 83 νεκρούς και 187 τραυματίες, αναγκάζοντας τους κατοίκους να καταφύγουν στις παραλίες αλλά και μέσα στη θάλασσα.

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, που έχει παρουσιάσει πολλά ρεπορτάζ μέχρι τώρα για το θέμα, γράφει ότι «οι πυρκαγιές της Δευτέρας θεωρούνται ως τις χειρότερες που χτύπησαν την Ελλάδα σε μια δεκαετία», επισημαίνοντας τη βοήθεια και την υποστήριξη που προσφέρουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ