today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Χ.Στυλιανίδης: Φταίει η κλιματική αλλαγή για τις φωτιές

Μπορεί η τοποθέτηση του Κύπριου Επιτρόπου Στυλιανίδη να είχε παρηγορητικά λόγια, αλλά θεωρήθηκαν εντελώς περιττές οι εκτεταμένες αναφορές του στην κλιματική αλλάγη, ως αιτίας για τα ακραία φαινόμενα, μεταξύ των οποίων και οι χθεσινές πυρκαγιές.

Και χθες με συνέντευξη τύπου, αλλά και σήμερα με τηλεοπτική του παρέμβαση, ο κ. Στυλιανίδης έσπευσε να δικαιολογήσει τις αδυναμίες και τα λάθη που οδήγησαν δεκάδες συνανθρώπους μας στον θάνατο.

Δεν δίστασε μάλιστα να συγκρίνει τις χθεσινές πυρκαγιές με τις φωτιές της Σουηδίας, ξεχνώντας βεβαίως να αναφέρει ότι η Σουηδία, παρά το εύρος των πυρκαγιών δεν είχε ούτε ένα θύμα!

Την ώρα που οι Έλληνες πενθούσαν πάνω από τις στάχτες, το μόνο που δεν περίμεναν να ακούσουν, ήταν τον Κύπριο Επίτροπο να κάνει διάλεξη, έχοντας επί της ουσίας βγάλει το πόρισμά του για τις αιτίες του τραγικού φαινομένου. Οι αναγνώστες και οι συμπολίτες μας ας τον κρίνουν!

Κατά τα άλλα, ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, ανέφερε ότι  ελληνικός λαός πρέπει να νιώσει ότι δεν είναι μόνος και δεν είναι μόνος.

“Δεν πενθεί μόνο η Ελλάδα, πενθεί η Ευρώπη, η οποία θα δείξει την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό”, ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος, σε κοινές δηλώσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Νίκο Τόσκα.

“Πραγματικοί ήρωες είναι οι πυροσβέστες και οι άνθρωποι της πολιτικής προστασίας”, πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ