today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Στις Σέρρες η Φώφη Γεννηματά

Στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης ξεναγήθηκε σήμερα το απόγευμα, λίγο πριν την κεντρική της ομιλία στις Σέρρες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Δημητρία Μαλαμίδου καλωσόρισε την κ. Γεννηματά και την ξενάγησε στα αρχαιολογικά ευρήματα του μουσείου που φανερώνουν την μακρά και πλούσια ιστορική διαδρομή της περιοχής.

Η κ. Γεννηματά, που συνοδεύοντας από την πρώην γεν. γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού καθηγήτρια Λίνα Μενδώνη, έδειξε εντυπωσιασμένη από τον πλούτο τον εκθεμάτων του μουσείου αλλά και από τη δυναμική που έχει αποκτήσει μετά την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά.

Σε σχετική ερώτηση της κ. Γεννηματά η κ. Μαλαμίδου τόνισε ότι την 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει η πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης και αναστήλωσης του μνημείου με τους πόρους που έχουν διατεθεί και ότι η πρώτη φάση περιλαμβάνει το στήσιμο των εργοτάξιων και τις χωματουργικές εργασίες.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνομίλησε με το κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για την υποδεχθεί στο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου. Δεν αρνήθηκε να φωτογραφεί με παιδιά επισκέπτες του μουσείου όταν της το ζήτησαν και να βγει μια σέλφι με τον μικρότερο από αυτά. Στην έξοδο από το αρχαιολογικό μουσείο συνομίλησε για λίγα λεπτά και με μια εργαζόμενη φύλακα του μουσείου η οποία ήταν μητέρα πολύτεκνης οικογένειας. Της έθεσε το θέμα του δημογραφικού προβλήματος και την ανάγκη στήριξης της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το δημογραφικό είναι σήμερα το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και σχετίζεται άμεσα με το μέλλον της Ελλάδας. Τόνισε μάλιστα ότι ζητήθηκε η σύσταση μια διακομματική επιτροπής στη Βουλή η οποία θα εξετάσει σοβαρά το δημογραφικό πρόβλημα συμπληρώνοντας ότι αποτελεί «ζήτημα επιβίωσης της πατρίδας μας και ζήτημα επιβίωσης και στήριξης όλων των πολύτεχνων οικογενειών. Ως κίνημα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις τις οποίες θα καταθέσουμε στη διακομματική επιτροπή της Βουλής όταν συνεδριάσει το Σεπτέμβριο και θα τις παρουσιάσουμε τις και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Κατά την έξοδό της η κ. Γεννηματά δέχθηκε κρασιά και παραδοσιακά προϊόντα από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ η κ. Μενδώνη συνομιλώντας μαζί της σημείωσε με έμφαση πως μετά την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά, κάθε Σαββατοκύριακο επισκέπτονταν το αρχαιολογικό μουσείου περισσότεροι από 3.000 Έλληνες και ξένοι τουρίστες. Μάλιστα, χαριτολογώντας, αναφέρθηκε σ’ ένα περιστατικό με τον ιδιοκτήτη του καφενείου που βρίσκεται έναντι του μουσείου όπου το 2014 σέρβιρε μόνο ελληνικό καφέ, ενώ δυο χρόνια μετά μπορούσε να σερβίρει όλα τα είδη «μέχρι και φρέντο».

Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε και το λιμάνι της Αμφίπολης όπου οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της παρουσίασαν τις δυναμικές ανάπτυξης που έχει η σερραϊκή λιμενική ζώνη και αναφέρθηκαν στη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση έργων υποδομής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ