Φ.Γεννηματά: Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας

ΑΠΕ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε, λίγο πριν το μεσημέρι, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ, στον Υμηττό και συναντήθηκε με την Διοίκηση, ενώ συνομίλησε και με τους εργαζόμενους.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό της, πως αν το σχέδιο που εκπονήθηκε το 2012-2013 είχε υλοποιηθεί από τις μετέπειτα κυβερνήσεις, σήμερα θα μιλούσαμε για ΕΑΣ χωρίς ελλείμματα, σταθερά στον δρόμο της ανάπτυξης.

Η κ. Γεννηματά επέκρινε την απόφαση του Κυριάκου  Μητσοτάκη για την δημιουργία «πάρκου» υπουργείων, στη θέση των παραγωγικών εγκαταστάσεων του Συγκροτήματος Εργοστασίων Υμηττού (ΣΕΥ) και την μετεγκατάσταση του ΣΕΥ στο Συγκρότημα Εγκαταστάσεων Λαυρίου.

«Παραμένει ακόμη το ερώτημα αν η απόφαση αυτή, για την οποία δεν προηγήθηκε διάλογος ή διαβούλευση ούτε με τους εργαζόμενους, ούτε με τις τοπικές κοινωνίες,  υποκρύπτει και την συρρίκνωση της “ εταιρείας” εις βάρος της παραγωγής πυρομαχικών», σημείωσε.
Διευκρίνισε πάντως, ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι αντίθετο με την μετεγκατάσταση και τη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου στον Υμηττό, αλλά, όπως είπε, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρέπει:

– Να διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ΕΑΣ.

– Να γίνει σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας και τα δικαιώματά τους.

«Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και στην στήριξή της, ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας», κατέληξε.