today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ελληνοϊταλικoύ «Tempo Forte» συνέχεια

O Γιάννης Κόκκος μετά από χρόνια επιστρέφει στην Επίδαυρο (17,18/8) με τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» του Σοφοκλή σε παραγωγή του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαίου Δράματος της Ιταλίας (INDA). Μία ελληνοϊταλική γιορτή για τα γενέθλια της Ειρήνης Παππά, της εμβληματικής ηθοποιού που οι Ιταλοί έχουν αποκαλέσει με πολύ αγάπη «Irene nostra». Τουριστικές ξεναγήσεις από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή στις ερευνητικές δραστηριότητές της στην Κρήτη, αλλά και στα ηφαίστεια της Λήμνου. Ιταλικός κινηματογράφος και άλλες πολλές εκδηλώσεις συσφίγγουν το ελληνοϊταλικό «Tempo Forte» πολιτισμού το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.

«Η επιτυχημένη εμπειρία και το ζωηρό ενδιαφέρον που συνάντησαν οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες του πρώτου εαρινού προγράμματος του Tempo Forte, μας ενθάρρυνε ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί με σημαντικούς ελληνικούς φορείς, με σκοπό να προτείνουμε νέες εκδηλώσεις και για το καλοκαίρι» χαιρετίζει η πρεσβεία τής Ιταλίας στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας το θερινό πρόγραμμα «Τempo Forte Italia-Grecia 2018».

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, επίσης, περιοδεύουσες συναυλίες κλασσικής μουσικής αλλά και εκθέσεις κόμιξ, μία έκθεση με θέμα «Εικονογράφηση για παιδιά-Ιταλικές Αριστίες» από την Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια στο «ΑnimaSyros», Διεθνές Φεστιβάλ Αnimation της Σύρου.

Για την Ειρήνη Παππά, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο μαζί με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας και το Ίδρυμα Κακογιάννη, γιορτάζουν από κοινού τα γενέθλια της πολύ γνωστής και ιδιαίτερα αγαπητής ηθοποιού, με μία γιορτή τον Σεπτέμβριο στο θέατρο «Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παππά», όπου θα προβληθεί η ταινία «Οδύσσεια» (1968) του Φράνκο Ρόσι, ιστορική παραγωγή της Rai.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, μετά τις διακοπές, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει ένα «Rossini Gala», φόρο τιμής στην επέτειο των 150 χρόνων από τον θάνατο του φημισμένου συνθέτη από το Πέζαρο. Στο πόντιουμ της ορχήστρας της ΕΛΣ ο Σεμπαστιάνο Ρόλλι.

Όπως έχει ανακοινωθεί, στις 12 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το αναδρομικό αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό διανοούμενο Πιερ Πάολο Παζολίνι σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, με 20 ταινίες και ντοκιμαντέρ σε αποκατεστημένες κόπιες. Το αφιέρωμα θα μεταφερθεί και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ