today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Καμμένος – Ζάεφ (0 – 4) και συνεχίζει…

Πάνε οι άλλοι και βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν και φωνάζουν και διαμαρτύρονται για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, ενώ ελληνική και σκοπιανή κυβέρνηση θεωρούν το θέμα λήξαν, καθώς Τσίπρας και Ζάεφ πέτυχαν, ο καθένας από την πλευρά του αυτό που ακριβώς ήθελε, πίστευε και αγωνιζόταν να πετύχει όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Ζάεφ να πάρει, γκρεμίζοντας ένα –δυο αγάλματα και βγάζοντας δυο – τρεις πινακίδες, «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα και ένα «Βόρεια» πριν το «Μακεδονία», που έχει ήδη απαλειφθεί και ο Τσίπρας, κερδίζοντας μια γραβάτα και μια θέση στους… ευεργέτες του «Μακεδονικού» έθνους, να δώσει το όνομα «Μακεδονία» και τον προσδιορισμό «Μακεδονικός-η-ο» πριν από όποιο… ουσιαστικό θέλουν οι γείτονες. «Μακεδονικό» έθνος, «Μακεδονική» γλώσσα, «Μακεδονικό αεροδρόμιο» κλπ.
Ο δε Ζόραν Ζάεφ, μετά την συμφωνία των Πρεσπών έχει ξεσαλώσει! Όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ρίχνει και ένα «Μακεδονικό» τάδε ή δείνα. Εν τω μεταξύ τυχαίνει να το κάνει λίγες ώρες μετά από δηλώσεις του Πάνου Καμμένου! Λες και το κάνει επίτηδες!
Βγήκε ο Καμμένος και άρχισε τα πατριωτικά που λέει για τη συμφωνία και πως δεν θα μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ αν δεν συμφωνήσει η Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα συμφωνήσει και αν δεν συμμορφωθούν τα Σκόπια και κάτι τέτοια και βγαίνει λίγες ώρες μετά ο Ζάεφ και ρίχνει δυο τρεις φορές ένα «Μακεδονικός στρατός», προεξοφλώντας μάλιστα την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ και ένα η «κυβέρνηση της Μακεδονίας», για να του δείξει πόσο τον υπολογίζει…
Αυτό το τελευταίο όμως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν μπορεί ο κ. Ζάεφ να λέει ότι θέλει και να μην τον βάζει κανείς στη θέση του! Οπότε πήραν την κατάσταση στα χέρια τους… πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, ούτε καν επίσημα ή επώνυμα δηλαδή και όλο αυστηρότητα απάντησαν στον Σκοπιανό πρωθυπουργό ότι:
«Στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση «στρατός της Βόρειας Μακεδονίας».
Μετά από αυτό ο Ζάεφ έχασε τον ύπνο του…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ