19.1 C
Athens

Π.Καμμένος: Δεν ακούσαμε τους όψιμους Μακεδονομάχους

«Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο, δεν θα ξαναέρθει η τρόικα, έχουμε καθαρή έξοδο και ρυθμίσαμε το χρέος μας. Όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει αν εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ακούγαμε τις σειρήνες των όψιμων Μακεδονομάχων» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία, στη Βουλή. Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον οποίο είπε ότι πήγε παράκλητος στην Ευρώπη για να μη μιλήσει κανείς για την καθαρή έξοδο, ούτε, όμως, και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, για την οποία σημείωσε πως στο τέλος θα μείνει με περισσότερα ΑΦΜ από όσοι οι βουλευτές της. Όσο για τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί με την κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση να φύγουν οι ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι η απόφαση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βασίστηκε στη βούληση να βγει η χώρα από τη λαίλαπα των μνημονίων. Και είναι αυτό το σημείο, στο οποίο ο κ. Καμμένος μίλησε για καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, ρύθμιση του χρέους, επιστροφή στην κανονικότητα, για να κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι δεν μπορεί να χωνέψει ο κ. Μητσοτάκης αυτήν την εξέλιξη, αν και το έχει δεχθεί ακόμη και ο πολιτικός καθοδηγητής του Γιάννης Στουρνάρας. «Η έξοδος από τα μνημόνια είναι αυτή ακριβώς που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2015» είπε ο κ. Καμμένος για να προσθέσει ότι όλα αυτά δεν θα είχαν καταστεί δυνατά εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ίδιος προσωπικά άκουγαν τις σειρήνες των όψιμων Μακεδονομάχων, «τους ψευτομακεδονομάχους που είχαν παραδώσει τον όρο Μακεδονία πολλά χρόνια πριν και σήμερα εμφανίζονται ως δήθεν μαχητές της καθαρότητας του ονόματος, κατόπιν οδηγιών της ηγεσίας της ΝΔ».

«Αν πέφταμε εμείς στην παγίδα του μαύρου μετώπου της διαπλοκής και της τρόικας του εσωτερικού, που με αφορμή το Μακεδονικό επιχείρησαν να αλλάξουν τη ατζέντα, και θέλανε να μας πείσουν ότι έπρεπε εμείς να ρίξουμε την κυβέρνηση, θα ήμασταν σήμερα εδώ να συζητάμε για το τέλος των μνημονίων, τη ρύθμιση του χρέους και την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τις αγορές;» διερωτήθη ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Δηλαδή, γιατί να ρίχναμε την κυβέρνηση; Για να κάνουμε τη χάρη στις πρόθυμες κοινοβουλευτικές καβάντζες του συστήματος Σώρος; Για να διαμορφώσουν αυτοί νέες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, ώστε να περάσουν με τη δική τους ψήφο τη σύνθετη ονομασία; Ο κ. Θεοδωράκης, πριν από λίγες ημέρες, δήλωνε πρόθυμος να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, με μοναδικό όρο να φύγουν από την κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Έφτασε μέχρι το σημείο να διαλύσει το Κίνημα Αλλαγής, αφήνοντας την κυρία Γεννηματά με περισσότερα ΑΦΜ από τον αριθμό των βουλευτών της. Να ρίχναμε την κυβέρνηση για να κάνουμε το χατήρι της τρόικας εσωτερικού και των πολιτικών υπαλλήλων της, των κ.κ. Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη, Βενιζέλο και Στουρνάρα και όλους εκείνους που ενώ η κυβέρνηση έδινε τη μάχη της καθαρής εξόδου, αυτοί ζητούσαν μετά μανίας νέο μνημόνιο με προληπτική πιστωτική γραμμή;».

Επίσης, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να κάνουν το χατήρι στο μαύρο μέτωπο της διαφθοράς και της διαπλοκής, στο οικονομικό έγκλημα και τις συμμορίες των κάθε λογιών λαθρεμπόρων και ναρκεμπόρων, που έπαιξαν όλο αυτό το διάστημα τα ρέστα τους για να ρίξουν την κυβέρνηση, μέσα από τα σκυλάδικα. Είναι, όπως είπε, οι ίδιοι που χρηματοδοτούν τα κόμματα με μαύρο χρήμα από την τουρκική ηρωίνη, είναι αυτοί που πλήρωσαν -εξωκοινοβουλευτικά και κοινοβουλευτικά- αποστασίες, εξαγορές βουλευτών, πληρώνουν φυλλάδες, ιστοσελίδες, κανάλια.

«Δεν ήθελαν να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια και να ρυθμίσουμε το χρέος, για να γλυτώσουν τη φυλακή τα λαμόγια της NOVARTIS, του ΚΕΕΛΠΝΟ, των θαλασσοδανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των ΜΜΕ!» επισήμανε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι μόνο αυτή η κυβέρνηση, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, τόλμησε να τους στείλει στη δικαιοσύνη. Και είναι αυτοί, όπως παρατήρησε, οι οποίοι σε μία νύχτα βαφτίστηκαν «Μακεδονομάχοι» και έχουν πολιτικούς ηγέτες τους ίδιους που ευθύνονται για την καυτή πατάτα του Μακεδονικού και «είναι αυτοί που για να σώσουν τα τομάρια τους, όχι μόνο Μακεδονομάχοι αλλά και μισθοφόροι στην Κεντρική Αφρική θα πήγαιναν». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «αυτοί οι όψιμοι Μακεδονομάχοι, την ίδια ώρα που φώναζαν, το πρώτο που φρόντιζαν να εξασφαλίσουν ήταν η διαγραφή των δανείων τους στην ATTICA ΒΑΝΚ». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γεννηματά, καταγγέλλοντας ότι «με τη συνδρομή του δικού τους ανθρώπου, του υπόδικου για τα δάνεια κ. Πανταλάκη, μεθόδευσαν την πώληση των θαλασσοδανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε γνωστό fund για να πληρώσουν μόλις το 3% έως 5% του συνολικού υπόλοιπου δανείου τους».

Όσο για τη συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ και το ενδεχόμενο ψήφισης με 180 ψήφους, ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως «εάν ποτέ και όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, την ώρα εκείνη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ξεκαθαρίσει τι θα πράξουν. Το ερώτημα είναι, όμως, αν απαιτηθεί να έρθει η συμφωνία με 180 ψήφους, τι θα πράξει η ΝΔ, που άλλα λέει στην κ. Μέρκελ και άλλα στο εσωτερικό; Δηλαδή, θα ακολουθήσει τη γραμμή του Βελιγραδίου; Τη γραμμή του Κώστα Καραμανλή ή του Άδωνι Γεωργιάδη;». Παρέπεμψε, δε, στις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να τις σταθμίσει για το ενδεχόμενο να έρθει τελικά η συμφωνία με 180 ψήφους στη Βουλή.

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Καμμένος απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας: «Τι θα ψηφίσει τότε η αντιπροεδρεύουσα συνιστώσα της ΝΔ-NOVARTIS-MACEDONIA, που επινόησε το Μακεδονικό για να γλυτώσει το φάντασμα της NOVARTIS από τα κατηγορητήρια που θα χτυπήσουν σύντομα την πόρτα και πόσες απώλειες θα έχετε στην ψηφοφορία από τους τυχόν έγκλειστους για τα σκάνδαλα βουλευτές σας;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ