today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Μπάζωσαν, έχτισαν, πλημμύρισαν, κατέστρεψαν και… αποζημιώθηκαν

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά 39 ήταν τα αυθαίρετα κτίσματα μέσα στα ρέματα της ευρύτερης περιοχής της Μάνδρας, τα οποία προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν πλημμύρες, καταστροφές και θανάτους.

Κατοικίες, αποθήκες, πρατήρια καυσίμων, αμαξοστάσια, κέντρο διασκέδασης ακόμα και γήπεδο! Αυτό αναφέρει το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Το πόρισμα, που αφορά στις πολύνεκρες πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου, προτείνει να αναζητηθούν πειθαρχικές ευθύνες σε αιρετούς του δήμου Μάνδρας, σε υπαλλήλους του Δασαρχείου Αιγάλεω, της Πολεοδομίας Ελευσίνας και ιδιώτες μηχανικούς.

Μέχρι εδώ, ας πούμε, καλά και ας ελπίσουμε και να αναζητηθούν και να βρεθούν οι ευθύνες, πειθαρχικές ή ότι άλλο, αλλά το βασικότερο να αποδοθούν και να υπάρξουν και τιμωρίες σε όσους τις φέρουν.

Ένα ερώτημα που γεννάται, ρητορικό βέβαια, είναι γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε καμία έρευνα αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να χαθούν ανθρώπινες ζωές για να ξεκουνηθούν οι καρεκλοκένταυροι του δημοσίου. Ένα άλλο ερώτημα, επίσης ρητορικό, είναι αν αυτοί οι οποίοι μπάζωσαν το ρέμα, διεκδίκησαν και πήραν αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν.

Το τελευταίο ερώτημα είναι, κανονικό και όχι ρητορικό, πόσο θράσος χρειάζεται να έχει κάποιος ο οποίος έχει μπαζώσει ρέμα, προκαλώντας ουσιαστικά τις πλημμύρες, την καταστροφή και κατά συνέπεια και τον θάνατο συμπολιτών του και παρ΄όλα αυτά βγαίνει στις τηλεοράσεις και στα ΜΜΕ φωνάζοντας, βρίζοντας, απειλώντας και απαιτώντας αποζημιώσεις και Δικαιοσύνη. Με αυτή τη σειρά.

 

Αλήθεια πως αντικρίζει τους συντοπίτες του που έχασαν, άλλος πατέρα, άλλος μάνα, άλλος γιο ή κόρη, αδελφό, αδελφή, σύζυγο, φίλο, γείτονα ή συνάδελφο;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ