today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Στο 14,1% η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της Metron Analysis δείχει αυτοδυναμία της Ν.Δ. και κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτοδυναμία της Ν.Δ. με εκόνα ολοκληρωτικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ  παρουσιάζει η  δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”. Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 14,1 ποσοστιαίες μονάδες με τάσεις ανόδου, ενώ σε όλα τα ποιοτικά ευρήματα ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δείχνει ότι δεν έχει πλέον δυνάμεις προκειμένου να αναστρέψει το κλίμα στην κοινωνία.

Στη δημοσκόπηση οι πολίτες για πρώτη φορά τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών έναντι όσων  προτιμούν να εξαντληθεί η τετραετία, ενώ το μακεδονικό φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την κοινή γνώμη.  Στη Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει πλέον με μονοψήφια ποσοστά.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 36,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,7%. Ευχάριστη έκπληξη η άνοδος του ΚΙΝΑΛ στο 9,9%, παρά τα προβλήματα και την προδιαγραφόμενη απόχώρηση του Σταύρου Θεοδωράκη.Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8% και το ΚΚΕ με 6,8%. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου, οι ΑΝΕΛ, βρίσκονται στο 2%, ενώ η Ένωση Κεντρωών του Βασίλη Λεβέντη εξασφαλίζει την είσοδό του στη βουλή με 3,2%. Εντύπωση προκαλεί η άνοδος της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου που δείχνει ότι το 2,8% το κερδίζει κυρίως από τους ΑΝΕΛ.

Επίσης, οι απόφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup δε επηρέασαν θετικά το εκλογικό σώμα. Επίσης έχει ιδιαίτερη σημασία ότι οι ψηφοφόροι τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθίσταται εκ των πραγμάτων κυρίαρχος των πολιτικών εξελίξεων, όχι μόνο γιατί προηγείται στην καταλληλλότητα για πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά γιατί ένα μεγάλο μέρος των ερωτωμένων του δίνει το πρόκριμα να δημιουργήσει μια ευρεία σύγκλιση με δυνάμεις πέραν των παραδοσιακών ορίων της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ