today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Η κυβέρνηση κυβερνά, η αντιπολίτευση ελέγχει 

Μήπως στην Ελλάδα έχουν γίνει ήδη εκλογές και η ΝΔ βρίσκεται στην κυβέρνηση ; Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος την προσέγγιση που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου και  εγκαλεί συνεχώς την ΝΔ αναφορικά με την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ από την μία αλλά και με το τέταρτο μνημόνιο που oι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υιοθέτησαν, ναρκοθετώντας την έξοδο από τα Μνημόνια.

Γράφει ο Βασίλης Οικονόμου*

Η εικόνα του δημοσίου λόγου, κυρίως από την μέρα που η συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη, αγγίζει τα όρια του παραλογισμού.

Παρακολουθούμε  τα κυβερνητικά στελέχη να θέλουν να  επιρρίψουν στην ΝΔ την ευθύνη για μια συμφωνία, την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε  διαπραγματεύθηκε και ασφαλώς ούτε υπέγραψε. Ασφαλώς και δεν ήταν ο κ.Μητσοτάκης στις Πρέσπες, αλλα ο κ. Τσίπρας!!

Όσο και αν θέλουν να μεταστρέψουν την σκληρή για αυτούς πραγματικότητα, ισχύει μονότονα ότι η κυβέρνηση κυβερνά και η αντιπολίτευση ελέγχει. Ο πρωθυπουργός μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο,  φέρουν την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Δεν μπορούν να κατηγορούν την ΝΔ για τις δικές τους επικίνδυνες για τα εθνικά συμφέροντα, επιλογές.

Υπό αυτή την έννοια οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι μιντιακοί τους υποστηρικτές δεν μπορούν να ασκούν κριτική για αυτά που ….θα κάνει η ΝΔ στο Σκοπιανό, κουνώντας εισαγγελικά το δάχτυλο! Και όταν μάλιστα τους  έχεις επιστήσει την προσοχή ότι ο ρόλος τους είναι προκαθορισμένος και συνταγματικά καθορισμένος, να εξανίστανται από … ιερή αγανάκτηση γιατί τολμάμε να ζητάμε τον λόγο για τις ευθύνες τους…. Η πολιτική παράνοια συμπληρώνεται όταν εξαγριώνονται διαδικτυακά, γιατί ζητάμε να μας «αδειάσουν την γωνιά» αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν!  Προφανώς η γωνιά απεδείχθη ζεστή και τρυφηλή ως η γλυκιά καρέκλα της εξουσίας που δεν πρέπει μάλιστα να την αμφισβητούμε! !Όπως και να έχει πάντως, η ΝΔ ότι είχε να πει, το είπε.

Όταν η συμφωνία έρθει στη βουλή από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο προς επικύρωση, η ΝΔ θα το καταψηφίσει.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι  το τί θα κάνουμε εμείς στο απώτερο μέλλον, αλλά το τί τελικώς  θα κάνουν οι συνέταιροι της εξουσίας, αν τα Σκόπια τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

Και σύμφωνα με αυτά που μας λένε οι του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον, θα την ψηφίσουν την συμφωνία. Για τον άλλον εταίρο δεν δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία σε όσα λέει, λόγω πρότερου «μη έντιμου βίου»!

Είναι σαφές πως το διάστημα που ακολούθησε μετά την υπογραφή των Πρεσπών, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να βάλει την αντιπολίτευση σε θέση “κυβέρνησης”, καλώντας την να σηκώσει στους ώμους της ένα βάρος, το οποίο δεν της ανήκει.

Μην ξεχνάμε ότι το περιεχόμενο της συμφωνίας γνωστοποιήθηκε τόσο στην αξιωματική αντιπολίτευση όσο και στα υπόλοιπα κόμματα, ελάχιστα 24ωρα πριν από την τελετή στις Πρέσπες.

Ορισμένοι μάλιστα εκ της κυβερνητικής παρέας πάνε την συζήτηση ακόμα πιο πέρα, θέλοντας να δώσουν την εντύπωση πως θέτουν την αξιωματική αντιπολίτευση, προ των ευθυνών της!! Η πλήρης πολιτική παράνοια και υποκρισία!

Όσο και αν κάποιοι ενοχλούνται, η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη. Η  συμφωνία των Πρεσπών έδωσε λευκή επιταγή στα Σκόπια  προκειμένου να  έχουν πλέον εκείνα την ευθύνη τήρησης των  δεσμεύσεων που απορρέουν της συμφωνίας. Η Ελλάδα είναι αναγκασμένη από τη συμφωνία να παρακολουθεί άπραγη αυτές τις εξελίξεις, οι οποίες είναι υποχρεωτικό να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2018. Εάν λοιπόν τα Σκόπια εγκρίνουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2018 με δημοψήφισμα τη συμφωνία και  εάν μέχρι τότε προχωρήσουν και σε συνταγματική αλλαγή , η Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου έχει δεσμευθεί να την επικυρώσει στην ελληνική βουλή. Ιδού λοιπόν το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων…

Προσέξτε λοιπόν το παράλογο , στο οποίο θέλει να “σπρώξει” την αντιπολίτευση η κυβέρνηση. Της ζητά να τοποθετηθεί ως «οιονεί» κυβέρνηση, με στόχο να την εγκλωβίσει. Μην ξεχνάμε όμως ότι η αντιπολίτευση δεν κυβερνά. Συνταγματικά, πρωταρχικός της ρόλος είναι ο έλεγχος της κυβέρνησης. Στην ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν αρέσει ή καλύτερα προσποιούνται ότι το ξεχνούν.  Δεν πειράζει όμως, γι΄ αυτό είμαστε εμείς εδώ για να τους θυμίζουμε τον ρόλο τους και τι τους περιμένει όταν στήσουν τις κάλπες…

Η λαϊκή αποδοκιμασία και η λαϊκή καταδίκη τους, έρχεται ως ιστορικό αίτημα…

 

*Ο Βασίλης Οικονόμου είναι Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ